Να είστε προσεκτικοί εάν έχετε ένα iPhone 15 και επωφεληστε από την ασύρματη φόρτιση στη BMW σας. Αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι το τσιπ NFC που χρησιμοποιείται για το Apple Pay δεν λειτουργεί πλέον μόλις τοποθετήσουν το τηλέφωνό τους στον χώρο φόρτισης χωρίς το αυτοκίνητό τους.

Υπάρχουν αναφορές εδώ και εκεί ότι το iPhone 15 μεταβαίνει σε λειτουργία ανάκτησης δεδομένων με λευκή οθόνη. Κατά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου, το τσιπ NFC δεν λειτουργεί πλέον. "Δεν είναι δυνατή η διαμόρφωση του Apple Pay" , υποδεικνύει ένα μήνυμα σφάλματος στην εφαρμογή Apple Cards (Πορτοφόλι). Η επανεκκίνηση ή η επαναφορά του smartphone δεν αλλάζει τίποτα, το τσιπ εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας. Οι χρήστες δεν είχαν άλλη λύση από το να ανταλλάξουν στο Apple Store για να αποκτήσουν ένα νέο iPhone.

Οι μαρτυρίες φαίνεται να αφορούν κυρίως τους χρήστες iPhone 15 Pro και 15 Pro Max. Αλλά δεν είναι αδύνατο να επηρεαστούν από το πρόβλημα και άτομα με iPhone 15 ή 15 Plus. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες BMW αυτό το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες λένε ότι χρησιμοποιούν ασύρματη φόρτιση και μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν το Apple Pay. Είναι λοιπόν δύσκολο να γνωρίζουμε ποια είναι η προέλευση του προβλήματος.

Ούτε η Apple ούτε η BMW έχουν κάνει (προς το παρόν τουλάχιστον) κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτό το σφάλμα με το Apple Pay και το iPhone 15.