Όπως δείχνει ο YouTuber Marques Brownlee (MKBHD), εάν συνδέσετε ένα iPhone 15 σε ένα iPhone εξοπλισμένο με θύρα Lightning, το iPhone 15 θα φορτίζει συστηματικά το παλιό μοντέλο, ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισης του ενός και του άλλου.

Εάν συνδέσετε ένα iPhone 15 σε ένα άλλο iPhone 15, τα δύο τηλέφωνα επικοινωνούν για να μάθουν πόση διάρκεια ζωής μπαταρίας έχει κάθε μοντέλο. Αυτός με τη μεγαλύτερη αυτονομία θα χρεώνει έτσι τον άλλο, συστηματικά.

Ακολουθεί η περίπτωση σύνδεσης iPhone 15 σε smartphone Android. Εάν το τελευταίο υποστηρίζει USB Power Delivery, τότε πραγματοποιείται επικοινωνία μεταξύ των δύο συσκευών και η συσκευή Android μπορεί να φορτίσει το iPhone 15 εάν χρειαστεί. Αν, από την άλλη, δεν υπάρχει υποστήριξη για USB Power Delivery, είναι λίγο τυχαίο. Το ένα τηλέφωνο μπορεί να φορτίσει το άλλο ή το αντίστροφο και δεν υπάρχει τρόπος να εξαναγκάσετε μια κατεύθυνση φόρτισης.

Είναι καλό να σημειωθεί ότι η φόρτιση μέσω του καλωδίου USB-C από ένα iPhone 15 είναι μόνο 4,5 W. Αρκεί να πούμε ότι πρόκειται για πολύ αργή φόρτιση. Αυτό μπορεί να είναι κατάλληλο εάν προσπαθείτε να φορτίσετε τη θήκη AirPods ή ένα Apple Watch με το iPhone 15.