Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μια ανάσα πριν από την υιοθέτηση της eSIM

Πριν από ένα χρόνο, η Apple παρουσίασε μια τεχνολογική καινοτομία λανσάροντας τα μοντέλα iPhone 14 και iPhone 14 Pro χωρίς φυσικό δίσκο κάρτας SIM στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντίθετα, η εταιρεία απαίτησε τη χρήση μιας eSIM ενσωματωμένης απευθείας στο τσιπ A17 Pro (ή A16) του τηλεφώνου. Αυτή η ηλεκτρονική κάρτα ενεργοποιείται μέσω της διεπαφής iOS, επιτρέποντας στους χρήστες να προσθέσουν είτε τη SIM τους από τον τρέχοντα πάροχο είτε να επιλέξουν από τα διαφορετικά πακέτα που προσφέρονται από ανταγωνιστές.

Για το iPhone 15, φήμες πρότειναν επέκταση αυτής της δυνατότητας σε άλλες αγορές, ιδίως στη Γαλλία και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, αυτές οι προσδοκίες δεν πραγματοποιήθηκαν. Εάν η αμερικανική έκδοση του iPhone 15 παραμένει χωρίς δίσκο κάρτας SIM, η ευρωπαϊκή έκδοση διατηρεί αυτήν τη λειτουργία.

Ποικιλία μοντέλων iPhone 15: μια προσφορά προσαρμοσμένη σε κάθε αγορά

Η Apple προσφέρει τέσσερις ξεχωριστές εκδόσεις του iPhone 15, ανάλογα με τις αγορές στις οποίες πωλούνται. Εκτός από τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μοντέλα, ένα τρίτο μοντέλο είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Καναδά, της Ιαπωνίας και του Μεξικού, κυρίως όσον αφορά τους τύπους των δικτύων που υποστηρίζονται.

Η τέταρτη έκδοση προορίζεται για την κινεζική αγορά και διαθέτει διπλή φυσική κάρτα SIM, ένα χαρακτηριστικό που θεωρείται απαραίτητο για αυτήν την αγορά. Για χρήστες σε άλλες χώρες, είναι επίσης διαθέσιμη η επιλογή προσθήκης δευτερεύουσας γραμμής, είτε για επαγγελματικές ανάγκες είτε για ξένο αριθμό τηλεφώνου, αλλά θα απαιτείται ενεργοποίηση μέσω eSIM.

Το μέλλον της SIM στην Apple ειναι μια σταδιακή εξέλιξη

Αν και η Apple έχει επισημάνει τα πλεονεκτήματα της eSIM, όπως η αυξημένη ασφάλεια και η δυνατότητα απελευθέρωσης εσωτερικού χώρου στο τηλέφωνο, η παγκόσμια υιοθέτησή της εμποδίζεται από τον αργό ρυθμό αποδοχής αυτής της τεχνολογίας από τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς σε παγκόσμια κλίμακα. Επομένως, είναι πιθανό ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε την πλήρη κατάργηση των φυσικών καρτών SIM σε μοντέλα iPhone που πωλούνται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Να θυμάστε ότι το iPhone 15 είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία σήμερα από τις 14:00 και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου.