Η Pegatron ανέφερε σε δήλωση ότι υπήρξε ένα περιστατικό σπινθήρα στο εργοστάσιο, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο, και ότι το περιστατικό δεν είχε σημαντική οικονομική ή λειτουργική επίπτωση στην εταιρεία. Ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης είπε ότι απαιτήθηκαν πολλά πυροσβεστικά οχήματα από διαφορετικούς σταθμούς για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες.

«Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θύματα και καμία ζημιά σε άλλα περιουσιακά στοιχεία. Η αιτία του ατυχήματος βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές », δήλωσε η Pegatron.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η φωτιά προκάλεσε μαύρο καπνό ικανό για να γεμίσει τη γύρω περιοχή. Πλάνα έδειξαν φρουρούς ασφαλείας να προσπαθούν να απομακρύνουν ένα πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κοντά στην είσοδο της εγκατάστασης.

Η Pegatron αντιπροσωπεύει το 10% της παραγωγής iPhone της Apple στην Ινδία, σύμφωνα με την Counterpoint. Η τελευταία εκτιμά ότι η Apple θα πουλήσει περισσότερα από εννέα εκατομμύρια iPhone στην Ινδία φέτος.

Η Apple έχει στοιχηματίσει πολλά στην Ινδία από τότε που άρχισε να συναρμολογεί iPhone στη χώρα το 2017 μέσω της Wistron , στη συνέχεια της Foxconn , καθώς η ινδική κυβέρνηση ενθάρρυνε την τοπική κατασκευή. Η Pegatron, η οποία ξεκίνησε τη συναρμολόγηση iPhone στην Ινδία τον Σεπτέμβριο του 2022, βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για να ανοίξει ένα δεύτερο εργοστάσιο στην Ινδία για την Apple, κοντά στο υπάρχον εργοστάσιο που βρίσκεται στο Ταμίλ Ναντού.