Ενώ έψαχνε στον κώδικα της εφαρμογής YouTube Music, ο Aaronp613 ανακάλυψε μια νέα ενότητα που περιλαμβάνει μια εικόνα που ονομάζεται ytm_connect_with_homepod. Το YTM αναφέρεται στην υπηρεσία ροής YouTube Music και τα υπόλοιπα στη σύνδεση στο HomePod.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple έχει προσφέρει μια δυνατότητα από το iOS 14 που ονομάζεται SiriKit Media. Επιτρέπει στις υπηρεσίες ροής να ενσωματωθούν με το HomePod και έτσι να γίνει η προεπιλεγμένη πλατφόρμα όταν πρόκειται για αναπαραγωγή μουσικής, αντί να είναι η Apple Music.

Το πρόβλημα είναι ότι πολύ λίγες υπηρεσίες έχουν υιοθετήσει αυτό το σύστημα. Βρίσκουμε συγκεκριμένα τα Deezer, iHeartRadio, Pandora και TuneIn. Αλλά για τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει τίποτα. Το Spotify, το οποίο δεν είναι άλλο από τη μεγαλύτερη υπηρεσία ροής μουσικής με βάση τον αριθμό των χρηστών του, δεν προσφέρει υποστήριξη για αυτήν τη δυνατότητα .

Στην περίπτωση του YouTube Music, δεν είναι ακόμη σαφές πότε η υποστήριξη HomePod θα είναι διαθέσιμη σε όλους. Αλλά είναι στα σκαριά, οπότε δεν πρέπει να αργήσει. Μπορούμε να φανταστούμε ότι η υπηρεσία ροής αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί δοκιμές.