Τα κλειδιά πρόσβασης αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης με μεθόδους ελέγχου ταυτότητας συγκεκριμένες για τη συσκευή σας. Έτσι, μπορείτε να συνδεθείτε στο Gmail, το PayPal, το iCloud και άλλες πλατφόρμες απλά ενεργοποιώντας το Face ID στο iPhone σας, τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο smartphone Android ή με το Windows Hello σε υπολογιστή. Το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία WebAuthn (ή Web Authentication). Δύο διαφορετικά κλειδιά δημιουργούνται όταν δημιουργείτε έναν κωδικό πρόσβασης: ένα κλειδί που αποθηκεύεται από τον ιστότοπο ή την υπηρεσία όπου βρίσκεται ο λογαριασμός σας και ένα ιδιωτικό κλειδί που αποθηκεύεται στη συσκευή που χρησιμοποιείτε για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας.

Στην περίπτωση του Amazon, η χρήση κλειδιών πρόσβασης είναι διαθέσιμη τώρα από την έκδοση web και αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται στο iOS. Στον ιστότοπο του Amazon, μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητα Ο λογαριασμός μου > Σύνδεση και ασφάλεια > Κλειδί πρόσβασης. Η διαμόρφωση προορίζεται να είναι παρόμοια στην εφαρμογή iOS - εάν δεν την έχετε ακόμα, περιμένετε μερικές ακόμη ημέρες γνωρίζοντας ότι αναπτύσσεται. Σημειώστε ότι η Amazon δεν έχει δώσει ακόμη ημερομηνία διαθεσιμότητας για την εφαρμογή Android. Αλλά η υποστήριξη τουλάχιστον ανακοινώνεται για αργότερα.

Σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειώσετε: μπορείτε πάντα να συνδεθείτε με τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασής σας. Η χρήση κλειδιών πρόσβασης στο Amazon είναι προαιρετική… προς το παρόν τουλάχιστον.