Generative AI για iOS 18

Η προώθηση παραγωγικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT και το Google Bard ωθεί τα στελέχη της Apple να εξετάσουν πραγματικά το θέμα. Αυτό περιλαμβάνει τον Craig Federighi (αντιπρόεδρος της Apple για iOS και macOS), John Giannandrea (επικεφαλής AI στην Apple) και Eddy Cue (επικεφαλής διαφορετικών υπηρεσιών στην Apple).

Με την ομάδα του, ο John Giannandrea θα φροντίσει για την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας που θα χρησιμεύσει ως βάση για ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στην Apple. Αυτή η βάση θα καταστήσει ιδιαίτερα δυνατή την ύπαρξη ενός πιο έξυπνου Siri που θα είναι έτοιμο από το 2024. Θα είναι ισοδύναμο με το ChatGPT τύπου Apple ή άλλη λύση; Αυτό δεν διευκρινίζεται αυτή τη στιγμή.

Θα υπάρχουν επίσης νέες λειτουργίες AI στο iOS 18, όπως πιο έξυπνες προτάσεις απαντήσεων στο Messages. Ο Eddy Cue φέρεται επίσης να εργάζεται για να συμπεριλάβει λειτουργίες όπως λίστες αναπαραγωγής που δημιουργούνται από AI στο Apple Music και διερευνά πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η γενετική τεχνητή νοημοσύνη σε εφαρμογές παραγωγικότητας της Apple, όπως το Pages και το Keynote.

Για τον Craig Federighi, ο στόχος είναι να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε οι λειτουργίες να ενσωματωθούν καλά στο iOS 18 το 2024, ιδιαίτερα εκείνες που βασίζονται στο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της Apple (LLM). Εκτός από τις λειτουργίες που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχει αυτή που σας επιτρέπει να απαντάτε σε σύνθετες ερωτήσεις που κάνουν οι χρήστες και να συμπληρώνετε αυτόματα προτάσεις.

1 δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει επίσης το ντεμπούτο της στο Xcode, το εργαλείο της Apple που επιτρέπει στους προγραμματιστές να σχεδιάζουν τις εφαρμογές τους για iOS, macOS, watchOS και tvOS. Ο στόχος είναι να τους δώσουμε ώθηση ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και πιο εύκολα, για να πλησιάσουν πιο κοντά σε αυτό που μπορεί να προσφέρει το GitHub Copilot.

Από την άλλη πλευρά, η Apple φέρεται να δοκιμάζει γενετική τεχνητή νοημοσύνη για την ασφάλιση AppleCare, προκειμένου να βοηθήσει τους πελάτες σύμφωνα με τα αιτήματά τους (βοήθεια, επισκευή κ.λπ.).

Κατά την άφιξη, η Apple θα πλήρωνε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για τις προσπάθειες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης. Επί του παρόντος εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες εσωτερικές αβεβαιότητες, ιδίως όσον αφορά τη λειτουργία. Θα λειτουργούν όλα τοπικά στο iPhone; Μέσω του σύννεφου; Ή μίξη και των δύο;