Σύμφωνα με το Supercharged , η Apple κάλεσε ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάσουν τα νέα iPad. Αυτού του είδους οι συναντήσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο παρελθόν. Η Apple φροντίζει να κάνει μια παρουσίαση ιδιωτικά και στη συνέχεια επιβάλλει εμπάργκο στα μέσα ενημέρωσης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουν μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα για να δημοσιεύσουν τα άρθρα τους σχετικά με τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Αυτό συμβαίνει και όταν πρόκειται για τη δημοσίευση των δοκιμών.

Όσον αφορά το ευρύ κοινό, θα πρέπει να περιμένουμε μια ανακοίνωση μέσω δελτίου τύπου. Δεν έχει προγραμματιστεί βασικός λόγος για έναν απλό λόγο: θα είναι μια μικρή αναβάθμιση.

Η επικείμενη ανακοίνωση της Apple θα αφορά τρία μοντέλα: το iPad 11, το iPad mini 7 και το iPad Air 6. Είναι αναμενόμενο ότι η Apple θα προσφέρει έναν πιο ισχυρό επεξεργαστή και πιθανώς καλύτερο για τη φωτογραφία του παιχνιδιού. Έτσι, το iPad Air 6 θα πρέπει να μεταβεί στο τσιπ M2 ( σε σύγκριση με το M1 στο τρέχον μοντέλο ). Για το iPad mini 7, θα ήταν το τσιπ A16 ( σε σύγκριση με το A15 στο υπάρχον μοντέλο ). Μια πρόσφατη φήμη πρότεινε επίσης ότι η Apple θα διορθώσει το σφάλμα "jelly scrolling", δηλαδή τους τρέμουλους κατά την κύλιση στην οθόνη. Όσο για το iPad 11ης γενιάς, θα πρέπει να βρούμε το τσιπ A15 ( σε σύγκριση με το A14 σήμερα ).