Η Apple ετοιμάζει ένα νέο σύστημα που θα επιτρέψει την ενημέρωση των iPhone που βρίσκονται στα Apple Stores και είναι έτοιμα να πουληθούν σε πελάτες, χωρίς να ανοίξει το κουτί, όπως μας αποκαλύπτει ο Mark Gurman του Bloomberg .

Είναι σπάνιο το iPhone που αγοράζετε να έχει την πιο πρόσφατη ενημέρωση, γνωρίζοντας ότι παρήχθη μερικές εβδομάδες ή ακόμα και λίγους μήνες νωρίτερα ανάλογα με την περίπτωση. Επομένως, ο πελάτης πρέπει να ενημερώσει ο ίδιος το τηλέφωνο για να προσθέσει νέες δυνατότητες, να διορθώσει σφάλματα και να συνδέσει διάφορα τρωτά σημεία ασφαλείας.

Τα iPhone 15s, για παράδειγμα, κατασκευάστηκαν με προεγκατεστημένο το iOS 17. Μόνο που η Apple πρόσφερε δύο ενημερώσεις πριν από την εμπορία των νέων smartphone. Υπήρχε το iOS 17.0.1 για να διορθώσει τα τρωτά σημεία ασφαλείας και το iOS 17.0.2 για να διορθώσει ένα σφάλμα μεταφοράς δεδομένων. Οι χρήστες έπρεπε να εγκαταστήσουν το iOS 17.0.2 κατά την πρώτη εκκίνηση.

Στο μέλλον αυτό το βήμα δεν θα είναι πλέον απαραίτητο. Η Apple σχεδιάζει μια νέα βάση στην οποία οι εργαζόμενοι βάζουν τα iPhone που ειναι ακόμα στη συσκευασία τους. Στη συνέχεια, η βάση επικοινωνεί ασύρματα με το iPhone, έτσι ώστε να ενεργοποιείται, να ενημερώνεται στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS και να απενεργοποιείται. Έτσι το κουτί δεν ανοίγει ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο, ο πελάτης θα έχει ένα ενημερωμένο τηλέφωνο κατά το άνοιγμα του.

Αυτή η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του έτους στα Apple Stores.