Η νέα έκδοση της εφαρμογής Plans επιτρέπει πιο σύγχρονους χάρτες, ιδιαίτερα οπτικά με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από πριν. Οι χρήστες βρίσκουν επίσης βελτιωμένη λειτουργικότητα GPS, εξατομικευμένα τρισδιάστατα μοντέλα δημοφιλών σημείων ενδιαφέροντος, καθηλωτικές οδηγίες οδήγησης επαυξημένης πραγματικότητας και πολλά άλλα.

Η λειτουργία Look Around, η οποία είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στο iOS 13, επεκτείνεται και στις δύο χώρες από σήμερα. Το Look Around παρέχει εικόνες επιπέδου 3D διαφορετικών πόλεων. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που προσφέρουν οι Χάρτες Google με το σύστημα Street View. Μπορούμε έτσι να ανακαλύψουμε πολλά μέρη σαν να ήμασταν εκεί.

«Οι Χάρτες της Apple είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε και να εξερευνήσετε τον κόσμο προστατεύοντας παράλληλα την ανωνυμία σας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μεταφέρουμε αυτήν την εμπειρία σε ακόμη περισσότερους χρήστες με τις νέες δυνατότητες που κυκλοφορούν σήμερα », δήλωσε ο Eddy Cue, αντιπρόεδρος Υπηρεσιών της Apple. «Η εφαρμογή Χάρτες έχει επανασχεδιαστεί πλήρως με καλύτερη πλοήγηση, περισσότερες λεπτομέρειες, πιο ακριβείς πληροφορίες τοποθεσίας και εξαιρετικές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει μόνο η Apple, όπως Look Around, οδηγίες φυσικής γλώσσας και άλλα » .

Η άφιξη στη Δανία και την Ελλάδα σηματοδοτεί την εικοστή επέκταση της αναθεώρησης του Apple Plans. Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έκτοτε συνέβη σε άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο.