Αρκετές μαρτυρίες έχουν δημοσιευτεί στα φόρουμ της Apple και στο Reddit ( εδώ , εκεί ή εδώ ), με τους χρήστες να μην μπορούν να διαβάσουν πληροφορίες για την οθόνη Apple Watch Ultra σε σκοτεινά περιβάλλοντα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο αισθητήρας φωτός περιβάλλοντος της συσκευής δεν έχει βαθμονομηθεί σωστά για να αυξήστε τη φωτεινότητα σε επαρκές επίπεδο.

Οι μαρτυρίες αφορούσαν αρχικά το Apple Watch Ultra 2, το οποίο έγινε πρόσφατα διαθέσιμο για αγορά . Άλλοι χρήστες με την πρώτη γενιά του ρολογιού ανέφεραν έκτοτε ένα παρόμοιο πρόβλημα. Αυτό θα μπορούσε επομένως να υποδηλώνει ότι πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού με το watchOS 10, την πιο πρόσφατη ενημέρωση για τα Apple Watches .

Οι χρήστες λένε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο όταν μετακινούνται γρήγορα από ένα φωτεινό δωμάτιο σε μια σκοτεινή περιοχή και όταν ο επιλογέας Wayfinder ή Modular ultra έχει ρυθμιστεί σε νυχτερινή λειτουργία, που τοποθετεί ένα κόκκινο φίλτρο στην οθόνη. Τα προβλήματα αναγνωσιμότητας παραμένουν παρά τις μη αυτόματες προσαρμογές στο επίπεδο φωτεινότητας στις ρυθμίσεις του ρολογιού.

Η Apple έχει ήδη κυκλοφορήσει το watchOS 10.0.1 και το watchOS 10.0.2 , αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Ο κατασκευαστής θα ειναι τουλάχιστον ενήμερος, γεγονός που δίνει ελπίδες για μια μελλοντική διορθωτική ενημέρωση.