Ο Τζο Μπάιντεν εκδίδει εκτελεστικό διάταγμα που θα πρέπει να θεσπίσει νέα πρότυπα ασφαλείας για την τεχνητή νοημοσύνη

0


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα με στόχο τον καθορισμό νέων προτύπων για την ασφάλεια και την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης. Η νέα παραγγελία απαιτεί από τις εταιρείες που αναπτύσσουν θεμελιώδη μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να ειδοποιούν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και να κοινοποιούν τα αποτελέσματα τυχόν δοκιμών ασφαλείας προτού τα αναπτύξουν στο κοινό. Η κίνηση αντιμετωπίζει τις ανησυχίες σχετικά με την ταχεία πρόοδο της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, που αποτελεί παράδειγμα συστημάτων όπως το ChatGPT του OpenAI.

Το διάταγμα ακολουθεί τις συστάσεις της G7 για την τεχνητή νοημοσύνη, γνωρίζοντας ότι ακόμη και τα Ηνωμένα Έθνη επιθυμούν τη σύσταση ενός διοικητικού συμβουλίου, στόχος του οποίου είναι να διερευνήσει τους διαφορετικούς τρόπους διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως. Η οδηγία των ΗΠΑ σκιαγραφεί επίσης σχέδια για την ανάπτυξη εργαλείων και συστημάτων για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας της τεχνητής νοημοσύνης, με το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) να έχει ως αποστολή τη δημιουργία νέων προτύπων για σε βάθος δοκιμές ασφαλείας πριν από την κυκλοφορία νέων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Το NIST αντιμετωπίζει τα πάντα, από την προστασία από την κακή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έως τη δημιουργία επικίνδυνων υλικών μέχρι την καταπολέμηση της απάτης και της εξαπάτησης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αν και η εντολή καλύπτει ζητήματα δικαιοσύνης και πολιτικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, αρκετοί ειδικοί του κλάδου λένε ότι εξακολουθεί να στερείται πραγματικών μηχανισμών επιβολής. Ακόμη και καθώς η Ευρώπη κινείται προς την πραγματική ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, ο πραγματικός αντίκτυπος του εκτελεστικού διατάγματος του Προέδρου Μπάιντεν στους μεγάλους προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης όπως το OpenAI, η Google, η Microsoft και η Meta εξακολουθεί να παραμένει αβέβαιη.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !