Η σειρά iPhone 15/15 Pro ξεκινά πολύπλοκα στην Κίνα, όπως αποκαλύπτεται από μια μελέτη αναλυτών που ανέφερε το Bloomberg. Κατά τις πρώτες 17 ημέρες διαθεσιμότητας, οι πωλήσεις του iPhone 15 παρουσίασαν πτώση στις πωλήσεις σε σύγκριση με το iPhone 14 (κατά την ίδια περίοδο πέρυσι), με τους αναλυτές να υπολογίζουν αυτή την πτώση στο 4,5%. Σε ποσοστιαία βάση είναι χαμηλό, αλλά σε σύγκριση με την ιαπωνική αγορά, αντιπροσωπεύει εκατομμύρια λιγότερα iPhone για την Apple.

Αυτές οι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αποδίδονται στη διαρκή μείωση της ζήτησης και τον ισχυρό ανταγωνισμό από τους εγχώριους ανταγωνιστές, ιδίως από τη Huawei και το Mate 60 Pro. Οι αναλυτές του Jefferies υποστηρίζουν μάλιστα ότι η Huawei θα είχε ξεπεράσει την Apple στην κατάταξη των μεγαλύτερων πωλητών smartphone στην Κίνα, μια τάση που θα παραμείνει μέχρι το 2024. Και πάλι το συμβατό με 5G, το νέο Mate 60 Pro έχει ισχυρά πλεονεκτήματα για να ανταγωνιστεί τον πιο σκληρό αντίπαλό του στο κινεζική αγορά.

Από την άλλη, οι ίδιοι αναλυτές πιστεύουν ότι η χαλάρωση της Apple στην κινεζική αγορά θα αντισταθμιστεί σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των πωλήσεων iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναμφίβολα θα μάθουμε λίγα περισσότερα στις 2 Νοεμβρίου, ημερομηνία δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της Apple για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.