Η Apple προσφέρει την τρίτη δημόσια έκδοση beta (build 20B5066a) του iOS 17.1 στο iPhone και το iPadOS 17.1 στο iPad για λήψη. Αυτή φτάνει λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη έκδοση για τους προγραμματιστές με τις ίδιες αλλαγές.

Η Beta 3 του iOS 17.1 είναι η ευκαιρία να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες του κουμπιού Action στο iPhone 15 Pro όταν βρίσκονται σε μια τσέπη ή μια τσάντα . Έτσι, το iOS 17.1 σας εμποδίζει να ενεργοποιήσετε το φλας, την κάμερα, το φωνητικό υπόμνημα ή ακόμα και τον μεγεθυντικό φακό, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για άχρηστες λειτουργίες όταν το smartphone βρίσκεται στην τσέπη. Αυτό γίνεται κυρίως για την αποφυγή κακού χειρισμού που θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην αυτονομία.

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει επίσης την επιδιόρθωση για την ιστορία ακτινοβολίας με το iPhone 12 στη Γαλλία . Η ενημέρωση διορθώνει επίσης ένα σφάλμα με την εφαρμογή Χάρτες της Apple που θα μπορούσε να διακοπεί στις δύο πρώτες beta. Επιπλέον, οι Αμερικανοί με την τραπεζική κάρτα Discover μπορούν να δουν το υπόλοιπό τους απευθείας στην εφαρμογή Apple Cards.

Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει δημόσιες εκδόσεις beta, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να ξεκινήσει η λήψη. Και αν θέλετε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού > Ενημέρωση beta. Επιλέξτε "iOS 17 Public Beta" και μετά επιστρέψτε. Θα εμφανιστεί η έκδοση beta του iOS 17.1, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε τη λήψη.

Η τελική έκδοση του iOS 17.1 θα είναι διαθέσιμη αυτόν τον μήνα, αλλά η Apple δεν δίνει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα, η Apple προσφέρει τη δεύτερη δημόσια έκδοση beta του macOS 14.1 στην πλευρά του Mac.