Το ποσό που καταβάλλει η Google στην Apple για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone φέρεται να έχει αυξηθεί περαιτέρω, στο σημείο να αγγίζει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το 2021, οι αναλυτές του Bernstein ανέφεραν ότι η Google πλήρωνε στην Apple έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να κάνει το iPhone να χρησιμοποιεί την Google ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Το ποσό θα είναι τώρα μεταξύ 18 και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

"Πιστεύουμε ότι είναι πιθανό τα ομοσπονδιακά δικαστήρια να αποφανθούν κατά της Google και να την αναγκάσουν να τερματίσει τη συμφωνία αναζήτησης με την Apple ", δήλωσε ο Bernstein σε ένα σημείωμα που εστάλη στο The Register . "Υπολογίζουμε ότι η ISA [συμφωνία υπηρεσιών πληροφοριών] αντιπροσωπεύει ετήσιες πληρωμές 18-20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Google στην Apple, ή 14-16% των ετήσιων λειτουργικών κερδών της Apple. "

Οι αναλυτές προσθέτουν ότι η Google θα πλήρωνε το 22% των συνολικών διαφημιστικών εσόδων για το κόστος απόκτησης επισκεψιμότητας (TAC). Σύμφωνα με αυτούς, η Apple θα λάμβανε περίπου το 40% αυτού του ποσού.

Αυτό έρχεται σε μια στιγμή που η Google βρίσκεται εν μέσω αγωγής με την αμερικανική κυβέρνηση που την κατηγορεί για αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Από την πλευρά του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμά ότι η Google πληρώνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην Apple για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι πληροφορίες προέρχονται από εξωτερικές πηγές και όχι από δική του έρευνα.

Η δοκιμή κατέστησε επίσης δυνατή την εκμάθηση ορισμένων πληροφοριών, όπως το γεγονός ότι η Apple πιστεύει ότι η Google προσφέρει την καλύτερη μηχανή αναζήτησης και το γεγονός ότι η Microsoft ήθελε να πουλήσει το Bing στον κατασκευαστή του iPhone .