Πώς να χρησιμοποιήσετε το κουμπί δράσης στο iPhone 15 Pro

0


Η Apple αντικατέστησε τον διακόπτη κουδουνίσματος/σίγασης στη σειρά iPhone 15 Pro με ένα νέο κουμπί δράσης. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να προσαρμόσετε και να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Ενέργεια iPhone.

Πώς να προσαρμόσετε το κουμπί δράσης του iPhone

 Για να χρησιμοποιήσετε το κουμπί iPhone Action, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε ποια ενέργεια θα ενεργοποιηθεί όταν πατήσετε το κουμπί. Από προεπιλογή, το κουμπί Action χρησιμεύει για τη σίγαση του κουδουνίσματος του iPhone—ακριβώς αυτό που έκανε ο διακόπτης σίγασης που αντικαθιστά. Αλλά, αυτό απέχει πολύ από το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει. Υπάρχει ένας αριθμός επιλογών για το κουμπί Action και μία που σας προσφέρει σχεδόν άπειρη ευελιξία.

Για να προσαρμόσετε το κουμπί iPhone Action, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .

  2. Πατήστε το κουμπί Ενέργεια .

  3. Σύρετε από τη μια πλευρά στην άλλη για να επιλέξετε τι θέλετε να συμβεί όταν πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί Ενέργεια. Οι επιλογές είναι:

    • Αθόρυβη λειτουργία: Η προεπιλεγμένη επιλογή. Σίγαση του κουδουνίσματος του τηλεφώνου.
    • Εστίαση: Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί μια Εστίαση .
    • Κάμερα: Ανοίγει την εφαρμογή Κάμερα.
    • Φακός: Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τον φακό.
    • Φωνητικό Σημείωμα: Έναρξη ή διακοπή εγγραφής σημείωσης στην εφαρμογή Voice Memos.
    • Μεγεθυντικός φακός: Ανοίγει την εφαρμογή Μεγεθυντικός φακός.
    • Συντόμευση: Ενεργοποιήστε τη συντόμευση που καθορίζετε.
    • Προσβασιμότητα: Ανοίξτε μια συντόμευση προσβασιμότητας που επιλέγετε.
    • Τίποτα: Κάνει το κουμπί να μην κάνει τίποτα όταν πατηθεί.
    • Μετάφραση: Ανοίγει την εφαρμογή Μετάφραση (δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή. Η Apple θα την κυκλοφορήσει αργότερα το 2023) 
    Για ορισμένες ενέργειες —όπως Προσβασιμότητα και Συντόμευση— υπάρχει μια πρόσθετη επιλογή που πρέπει να κάνετε, όπως υποδεικνύεται από τα πάνω/κάτω βέλη κάτω από την επιλογή. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενέργεια, πρέπει επίσης να πατήσετε αυτά τα βέλη και να κάνετε μια επιλογή για να λειτουργήσει το κουμπί Ενέργεια. Παραδείγματα αυτών των επιλογών περιλαμβάνουν το εργαλείο συντόμευσης ή προσβασιμότητας που θέλετε να εκκινήσει το κουμπί Ενέργεια.

Η υποστήριξη για συντομεύσεις είναι το μυστικό όπλο εδώ. Η εφαρμογή Συντομεύσεις επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μικροσκοπικά σενάρια και εφαρμογές για να εκτελούν απλές ή σύνθετες ενέργειες πολλαπλών βημάτων. Οποιεσδήποτε συντομεύσεις εργασίας μπορούν να εκτελεστούν μπορούν να ενεργοποιηθούν με ένα πάτημα του κουμπιού Ενέργεια. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες!

Πώς να χρησιμοποιήσετε το κουμπί δράσης του iPhone

Για να χρησιμοποιήσετε το κουμπί δράσης iPhone, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί. Δεν χρειάζεται να το κρατάτε για πολύ — η απτική ανάδραση θα σας ενημερώσει πότε μπορείτε να το αφήσετε. Για παράδειγμα, τρία γρήγορα απτικά χτυπήματα υποδεικνύουν τη μετάβαση σε Αθόρυβη λειτουργία, ενώ η έξοδος από το Αθόρυβο συνοδεύεται από μία απτική δόνηση. Μόλις νιώσετε αυτό το feedback, μπορείτε να το αφήσετε.

Το να χρειαστεί να κρατήσετε το κουμπί για ένα επιπλέον κομμάτι έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τυχαία πίεση σε τσέπες ή πορτοφόλια.

Θυμηθείτε ότι το κουμπί μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει από μια λειτουργία που του έχει εκχωρηθεί. Εκτός από το παράδειγμα της Αθόρυβης λειτουργίας, εάν πατήσετε το κουμπί Ενέργεια μία φορά, μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία εστίασης και, στη συνέχεια, εάν το πατήσετε ξανά, θα βγείτε από την εστίαση.

Μοντέλα iPhone με το κουμπί δράσης

Το Action Button απαιτεί iOS 17 και νεότερες εκδόσεις και είναι διαθέσιμο στα ακόλουθα μοντέλα:

  • iPhone 15 Pro Max
  • iPhone 15 Pro

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !