Οι εβδομάδες περνούν και το απόθεμα για το iPhone 15 βελτιώνεται σε όλο τον κόσμο. Όπως σημειώνουν αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας Bank of America , αλλά υπάρχουν ακόμη ορισμένες καθυστερήσεις στην Ευρώπη.

«Την περασμένη εβδομάδα, είδαμε βελτιωμένη διαθεσιμότητα των iPhone 15 Pro και Pro Max σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, με την Ευρώπη να είναι η χαμηλότερη (7% διαθεσιμότητα)», έγραψαν οι αναλυτές σε ένα σημείωμα . «Οι άλλες τέσσερις γεωγραφικές περιοχές  που παρακολουθούμε (ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα και Ασία εξαιρουμένης της Κίνας) έχουν όλες βελτιώσεις στο εύρος διαθεσιμότητας 20-30% .

Τα στοιχεία υποδεικνύουν ένα βελτιωμένο περιβάλλον στο οποίο η προσφορά πλησιάζει τη ζήτηση, με «οι θετικές πτυχές της κυκλοφορίας νέων προϊόντων να αντισταθμίζονται από τις ασθενέστερες τάσεις της καταναλωτικής ζήτησης», σύμφωνα με αναλυτές.

Η διαθεσιμότητα των iPhone 15 και 15 Plus είναι πλέον η υψηλότερη (σε γεωγραφίες που παρακολουθούνται από την Bank of America) στην Κίνα στο 97%. Μόλις στις 7 Οκτωβρίου, το ποσοστό διαθεσιμότητας και των δύο μοντέλων στην Κίνα ήταν 51%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, το ποσοστό διαθεσιμότητας για τα iPhone 15 και 15 Plus ήταν μεταξύ 60% και 70%, ενώ η Ευρώπη ήταν η μόνη γεωγραφία όπου η διαθεσιμότητα ήταν κάτω από 50%.