Η αγορά των smartphone φτάνει στο χαμηλότερο επίπεδο το 3ο τρίμηνο των τελευταίων 10 ετών

0

Η παγκόσμια αγορά smartphone υποχώρησε στο 8% στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας το τρίτο τρίμηνο, λόγω της χαμηλής ζήτησης για τις μεγάλες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Apple και Samsung, στις περισσότερες ανεπτυγμένες αγορές, σύμφωνα με της στοιχεία Counterpoint Research .

Δυσκολίες για τα smartphone

Το μερίδιο των πέντε κορυφαίων εμπορικών σημάτων, στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης οι Xiaomi, Oppo και Vivo, έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. Η έκθεση πυροδοτεί φόβους ότι η τρέχουσα κατάρρευση της αγοράς θα μπορούσε να μειώσει τα μελλοντικά κέρδη για εταιρείες όπως η Apple, της οποίας οι αποστολές iPhone μειώθηκαν κατά 9% κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η Samsung, ο ηγέτης της αγοράς, κατέγραψε μείωση 13% στους όγκους πωλήσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μεταξύ των εταιρειών που κέρδισαν μερίδιο αγοράς κατά τη διάρκεια του τριμήνου ήταν η Huawei. Η ομάδα παρουσίασε πρόσφατα το Mate 60 Pro στην Κίνα. Οι συνολικές αποστολές αυξήθηκαν 2% από το δεύτερο τρίμηνο, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η αγορά θα μπορούσε να τερματίσει ένα σερί μειώσεων άνω των δύο ετών από έτος σε έτος κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

Ventes Smartphones T3 2023

«Μετά από έναν δυνατό Σεπτέμβριο, αναμένουμε ότι η δυναμική θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, ξεκινώντας με τον πλήρη αντίκτυπο του iPhone 15s», ανέφερε η Counterpoint Research. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η εορταστική περίοδος στην Ινδία, οι πωλήσεις της 11ης Νοεμβρίου στην Κίνα και οι προσφορές στο τέλος του έτους σε διάφορες περιοχές θα υποστηρίξουν επίσης την αγορά.

Οι αναδυόμενες αγορές υπήρξαν ένα φωτεινό σημείο για τις πωλήσεις smartphone μέχρι στιγμής σε μια κατά τα άλλα άτονη χρονιά. Το τρίτο τρίμηνο, η Μέση Ανατολή και η Αφρική ήταν οι μόνες περιοχές που σημείωσαν ανάπτυξη από έτος σε έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !