Η Apple πρόσφατα πρόσφερε το iPhone 15 για αγορά , αλλά οι πωλήσεις θεωρούνται απογοητευτικές σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Πράγματι, σύμφωνα με τον αναλυτή Jeff Pu , η ζήτηση για το iPhone 14 ήταν ισχυρότερη πέρυσι την ίδια περίοδο.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το iPhone 15 Pro Max και ακολουθεί το iPhone 15 Pro. Στη συνέχεια έρχονται τα iPhone 15 και 15 Plus για τα οποία η ζήτηση είναι μικρότερη. Αυτό μοιάζει λίγο με την περσινή κατάσταση.

Γιατί το iPhone 15 είναι πιο αδύναμο από το iPhone 14 σε συγκρίσιμη βάση; Αυτό συνδέεται ουσιαστικά με τον ανταγωνισμό και ιδιαίτερα με την Huawei που κυκλοφόρησε το Mate 60. Αυτό το high-end smartphone με οθόνη 6,8 ιντσών, με λεπτά περιθώρια, μπαταρία 5.000 mAh και καλούς αισθητήρες φωτογραφίας κοστίζει λιγότερο από το iPhone 15 Pro ( ισοδύναμο με 200 δολάρια λιγότερο).

Σύμφωνα με τον Jeff Pu, η ζήτηση για τα τελευταία smartphones της Huawei είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Αυτό φυσικά βοηθά τον Κινέζο κατασκευαστή, αλλά ενοχλεί την Apple με τα iPhone της.

Δεδομένης της κατάστασης, η Apple ελπίζει να πάει καλύτερα σε άλλες αγορές. Οι πωλήσεις των iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρεται ότι είναι καλές, κάτι που είναι ένα καλό σημείο για την εταιρεία. Η Apple επιδιώκει επίσης να πουλήσει περισσότερα στην Ευρώπη και την Ινδία, χώρες όπου τα premium smartphones αρχίζουν να προσελκύουν όλο και περισσότερους ανθρώπους, παρά τις υψηλές τιμές.