Αν πρέπει να γίνει πιστευτός ο κορεάτης  Eyes1122 , οι πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας βλέπουν με συνέπεια στοιχεία ότι η Apple διαθέτει MacBook χαμηλού κόστους σε δύο διαφορετικά μεγέθη. Η μαζική παραγωγή δεν θα γινόταν αμέσως, γεγονός που υποδηλώνει ότι η διαθεσιμότητα δεν θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, αλλά αργότερα. Από την άλλη πλευρά, η ανάπτυξη θα είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε ήδη αναφέρει ένα χαμηλού κόστους MacBook, υποδεικνύοντας ότι η διαθεσιμότητα θα μπορούσε να γίνει εντός του 2024. Η Apple θα στόχευε να αναζωογονήσει τις πωλήσεις των Mac της γνωρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες και τα τελευταία νέα ήταν ότι μειώθηκαν κατά 30% .

Από την άλλη πλευρά, η Digitimes είχε δηλώσει ότι η Apple ήθελε να κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο MacBook για να ανταγωνιστεί καλύτερα τους φορητούς υπολογιστές Chromebook της Google. Πολλά σχολικά περιβάλλοντα (ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες) προτιμούν να αγοράσουν ένα Chromebook επειδή η τιμή είναι σημαντικά χαμηλότερη από έναν αξιοπρεπή φορητό υπολογιστή Windows ή MacBook. Και δεδομένων των απαραίτητων χρήσεων, το Chromebook είναι υπεραρκετό.

Ποια θα είναι η τιμή του; Η Apple θα ήθελε να το πουλήσει για 700 $ ή λιγότερο αν είναι δυνατόν! Συγκριτικά, το φθηνότερο φορητό Mac που πουλάει η Apple είναι ένα MacBook Air 13 ιντσών με το τσιπ M1 για 999 $ (1.199 ευρώ στη Ελλάδα).