Η Apple δεν φαίνεται να σχεδιάζει να προσφέρει ένα Apple Watch Ultra 3 για το 2024 σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ming-Chi Kuo. Ο αναλυτής λέει ότι τα τρέχοντα σημάδια δεν δείχνουν ότι το ρολόι προετοιμάζεται σε επίπεδο γραμμής παραγωγής.

Το πρώτο Apple Watch κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022 με τιμή 999 ευρώ. Τότε είχαμε το δικαίωμα τον περασμένο μήνα στο Apple Watch Ultra 2 . Αυτό λοιπόν υποδηλώνει ότι η Apple είχε επιλέξει μια ετήσια ανανέωση, όπως η σειρά Apple Watch και άλλα προϊόντα, όπως το iPhone. Αλλά αυτό προφανώς δεν θα συμβεί.

«Αυτή τη στιγμή, η Apple δεν έχει ακόμη επίσημα ξεκινήσει την ανάπτυξη του Apple Watch Ultra 3. Αυτό είναι ασυνήθιστο δεδομένου του προγράμματος ανάπτυξης του προϊόντος » , είπε ο Kuo . «Εάν η Apple δεν κυκλοφορήσει επίσημα το έργο Apple Watch Ultra 3 μέχρι τον Δεκέμβριο, είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο ότι δεν θα δούμε ένα νέο Apple Watch Ultra το 2024 », προσθέτει ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Apple «χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει καινοτόμες λειτουργίες διαχείρισης υγείας, να εξασφαλίσει την εφαρμογή νέων λειτουργιών και να επιλύσει ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή Micro-LED» . Όλα δεν θα ήταν ακόμη έτοιμα, εξ ου και η ανάγκη να μην κυκλοφορήσει ένα τέτοιο ρολόι το 2024.

Εάν το Apple Watch Ultra 3 χάσει το 2024, τότε οι πωλήσεις του Apple Watch Ultra γενικά αναμένεται να υποχωρήσουν μεταξύ 20% και 30% σύμφωνα με τον Kuo. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα Apple Watches, η πτώση θα ήταν 10%.

Όσον αφορά το μελλοντικό μοντέλο, φήμες έχουν ήδη αναφέρει μια οθόνη Micro-LED 2,1 ιντσών , με κυκλοφορία για το 2025 ή το 2026 .