Η πρώτη beta του iOS 17.2 είναι διαθέσιμη για λήψη και προσθέτει την εφαρμογή Journal. Η Apple την είχε ήδη ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του WWDC τον Ιούνιο, αλλά η εφαρμογή δεν ήταν έτοιμη για την τελική έκδοση του iOS 17 τον Σεπτέμβριο . Σήμερα κάνει το ντεμπούτο της.

Δείτε πώς η Apple παρουσιάζει την εφαρμογή της:

Το περιοδικό είναι ένας νέος τρόπος για να κάνετε απολογισμό και να ξαναζήσετε ορισμένες στιγμές. Γράψτε τις σκέψεις σας για ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή σας ή πείτε τα ανέκδοτα που συνθέτουν την καθημερινότητά σας. Βελτιώστε τις καταχωρίσεις σας με φωτογραφίες, τραγούδια ή ηχογραφήσεις, μεταξύ άλλων. Και επιστρέψτε σε σημαντικά γεγονότα αργότερα, είτε για να τα δείτε με νέο πρίσμα είτε για να θέσετε νέους στόχους.

Χρησιμοποιώντας τη μηχανική εκμάθηση στη συσκευή, το iPhone σας χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες, τις μουσικές γεύσεις και τις προπονήσεις σας για να σας προσφέρει εξατομικευμένες προτάσεις για στιγμές για τις οποίες θα μπορούσατε να γράψετε. 

Τι γίνεται με το απόρρητο; Η Apple διασφαλίζει ότι έχετε τον έλεγχο. Επίσης, ο συγχρονισμός iCloud για σημειώσεις στην εφαρμογή Journal υιοθετεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. «Το αρχείο καταγραφής σας είναι πάντα ενημερωμένο και κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτό. Ούτε καν η Apple », λέει ο κατασκευαστής. Υπάρχει ιδιαίτερα προστασία με Face ID και κωδικό.

 Η Apple δεν λέει ακόμη πότε η τελική έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε όλους.