Κυκλοφόρησε το Jailbreak του iOS 17! Πώς να κάνετε Jailbreak το iOS 17 με το PaleRa1n

0


Η ομάδα του PaleRa1n Jailbreak μόλις κυκλοφόρησε το PaleRa1n Jailbreak για το iOS 17.0 – 17.1. Το jailbreak υποστηρίζει τροποποιήσεις και συνοδεύεται από τον διαχειριστή πακέτων Sileo.

Υπήρχε μια εποχή που το jailbreaking του iOS 15 ήταν μόνο ένα μακρινό όνειρο. Με τις αλλαγές όπως το SSV που εισήγαγε η Apple στο iOS 15, πολλοί πίστευαν ότι αυτό θα ήταν το τέλος του jailbreaking.

Τώρα μπροστά μερικούς μήνες πήραμε το jailbreak PaleRa1n για να αντικαταστήσουμε το μέχρι τότε ανενεργό checkra1n.

Η ομάδα PaleRa1n κυκλοφορεί το πρώτο jailbreak για το iOS 17

Τον Ιούνιο του 2023, η ομάδα PaleRa1n ανακοίνωσε ότι θα έκανε επιτυχώς jailbreak στο iPadOS 17 σε λιγότερο από 24 ώρες. Αυτό ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα εκείνη την εποχή, δεδομένου ότι το iOS 17 Beta 1 μόλις κυκλοφόρησε εκείνη την ημέρα.

Ωστόσο, τίποτα δεν έγινε μετά από αυτό. Στην πραγματικότητα, η ανάπτυξη του jailbreak PaleRa1n επιβραδύνθηκε αρκετά μετά από αυτήν την ανακοίνωση και δεν δόθηκαν νέες ενημερώσεις σχετικά με το jailbreak του iOS 17.

Σήμερα, η ομάδα PaleRa1n κυκλοφόρησε την έκδοση 2.0.0 Beta 8, η οποία περιλαμβάνει υποστήριξη για το iOS 17.0 μέχρι το iOS 17.1 και πιθανώς ακόμη και νεότερες εκδόσεις κατά την κυκλοφορία τους.

Δεδομένου ότι το PaleRa1n βασίζεται στην εκμετάλλευση Checkm8 BootROM , είναι αδύνατο για την Apple να επιδιορθώσει πλήρως αυτό το jailbreak. Οι αλλαγές από μια έκδοση iOS σε άλλη μπορεί να το καταστήσουν σπασμένο προσωρινά, αλλά δεν είναι κάτι που η ομάδα PaleRa1n δεν μπορεί να διορθώσει.

Η ομάδα jailbreak PaleRa1n ανακοινώνει το jailbreak του iOS 17.

Τι νέο υπάρχει στο PaleRa1n v2.0.0 Beta 8;

Αυτή η ολοκαίνουργια ενημέρωση κυκλοφόρησε στο GitHub. Το ημερολόγιο αλλαγών περιλαμβάνει:

  • Υποστήριξη για 17.0 – 17.1 (και δυνητικά υψηλότερη)
  • Η υποστήριξη για παραδοσιακά rootful jailbreak διακόπτεται από το PaleRa1n.

Συμβαίνουν λοιπόν μερικές σημαντικές αλλαγές. Αρχικά, μπορείτε πλέον να κάνετε jailbreak το iOS 17 εάν έχετε μια συμβατή συσκευή και τα rootful jailbreak που επανατοποθετούν το διαμέρισμα System (ROOT FS) δεν υποστηρίζονται πλέον.

Επίσης, σύμφωνα με το changelog, προς το παρόν, οι χρήστες με iOS 17.0+ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το Bootstrap Procursus (1900).

Αυτό δεν είναι ακριβώς είδηση, καθώς το PaleRa1n ήταν ένα jailbreak χωρίς root από την αρχή.

Η διαφορά μεταξύ των rootless jailbreak και των rootful jailbreak έγκειται στο γεγονός ότι αυτά χωρίς root δεν επανατοποθετούν το διαμέρισμα System (ROOT FS) ως Read/Write. Αντίθετα, βάζουν όλα τα tweak και τα αρχεία jailbreak στο διαμέρισμα χρήστη (/var).

Εκτός από την απαίτηση ενημέρωσης τροποποιήσεων για εκκίνηση από τα νέα μονοπάτια, τα jailbreak χωρίς root δεν έχουν άλλα μειονεκτήματα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά.

Ποιες συσκευές μπορούν να γίνουν jailbroken με το PaleRa1n;

Δεδομένου ότι το PaleRa1n βασίζεται στο exploit checkm8, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε jailbreak οποιαδήποτε συσκευή προ-A12. Υποστηρίζονται τα ακόλουθα chipset συσκευών:

  • Α11
  • A10
  • Α9
  • Α8

Αυτό περιλαμβάνει τόσο iPad όσο και iPhone. Υποστηρίζεται επίσης το iPod Touch.

Ωστόσο, στην περίπτωση του PaleRa1n για το iOS 17, υπάρχει μόνο το iPadOS 17, καθώς δεν υπάρχει iPhone συμβατό με checkm8 που να υποστηρίζει iOS 17. Επομένως, εάν έχετε ένα iPad συμβατό με checkm8 με iPadOS 17, μπορείτε τώρα να το κάνετε jailbreak.

Πώς να κάνετε jailbreak το iOS 17 με το PaleRa1n

Για να κάνετε jailbreak στη συσκευή σας iOS 17 / iPadOS 17 με PaleRa1n, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να εκτελέσετε το PaleRa1n.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει επίσημη έκδοση του jailbreak για τα Windows PaleRa1n. Εάν χρησιμοποιείτε Windows, θα χρειαστεί είτε να κάνετε διπλή εκκίνηση σε Linux είτε να χρησιμοποιήσετε το PaleN1x, μια διανομή Linux που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το palera1n .

  1. Κατεβάστε το PaleRa1n v2.0.0 Beta 8 ή νεότερη έκδοση από το GitHub .
  2. Ανοίξτε το τερματικό, γράψτε chmod +x , αφήστε ένα κενό και μετά σύρετε και αποθέστε το δυαδικό PaleRa1n για να του δώσετε τα κατάλληλα δικαιώματα.
  3. Συνδέστε το iPhone σας σε λειτουργία DFU στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB.
  4. Σύρετε και αποθέστε το δυαδικό αρχείο PaleRa1n στο τερματικό και πατήστε Enter.
  5. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
  6. Η συσκευή σας θα επανεκκινήσει σε λειτουργία jailbroken.
Κυκλοφόρησε το jailbreak PaleRa1n για iOS 17

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να κάνω jailbreak σε νεότερα iPhone όπως το iPhone 14 με το PaleRa1n;

Η απάντηση είναι όχι. Το PaleRa1n υποστηρίζει μόνο παλαιότερες συσκευές iOS που είναι ευάλωτες στην εκμετάλλευση checkm8. Οποιαδήποτε συσκευή κυκλοφορεί με τσιπ A12 ή νεότερο δεν είναι ευάλωτη.

Το PaleRa1n δεν μπορεί να προσθέσει υποστήριξη για αυτές τις συσκευές επειδή η βασική εκμετάλλευση στην οποία βασίζεται δεν υποστηρίζει αυτές τις συσκευές.

Ποιες εκδόσεις iOS μπορώ να κάνω jailbreak με το PaleRa1n;

Το PaleRa1n jailbreak υποστηρίζει jailbreaking iOS 15.0 έως iOS 17.1 σε συμβατές συσκευές. Εάν πρέπει να κάνετε jailbreak το iOS 14, το iOS 13 ή το iOS 12, χρησιμοποιήστε το CheckRa1n.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !