Η Ουάσιγκτον ακολουθεί το παράδειγμα της Νέας Υόρκης στη χρήση των Apple AirTag για την καταπολέμηση της κλοπής. Πρόκειται για την κλοπή αυτοκινήτου στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, Muriel Bowser, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που παρέχει στους κατοίκους ορισμένων γειτονιών δωρεάν AirTag για να βάλουν στα αυτοκίνητά τους, διευκολύνοντας τον εντοπισμό τους σε περίπτωση κλοπής.

Τα AirTag θα διανεμηθούν σε κατοίκους σε γειτονιές με υψηλά ποσοστά κλοπής οχημάτων. Θα προσφερθούν σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις τους επόμενους μήνες. Απαιτείται απόδειξη της διεύθυνσης και μια διεύθυνση που αντιστοιχεί σε μια περιοχή αστυνομικών υπηρεσιών για τη λήψη του ιχνηλάτη Apple.

Στην περίπτωση της Νέας Υόρκης, δόθηκαν 500 AirTag . Για την Ουάσιγκτον, οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό δεν κοινοποιούνται δημόσια. Όμως ο δήμαρχος καλεί τους κατοίκους να αγοράσουν το δικό τους αντίγραφο.

Η τοποθεσία του AirTag δεν θα είναι προσβάσιμη στην αστυνομία. Οι κάτοικοι θα πρέπει να μοιραστούν πληροφορίες τοποθεσίας με τις αρχές επιβολής του νόμου εάν κλαπούν το αυτοκίνητό τους.

"Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτό το είδος εγκληματικής δραστηριότητας συχνά διαπράττουν πολλαπλά αδικήματα και μια μόνο σύλληψη μπορεί να κλείσει πολλές υποθέσεις ", δήλωσε η Αρχηγός της Αστυνομίας Pamela Smith. Acting Washington.