Δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη για εργασία με την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τον Elon Musk

0

Η τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσει να προοδεύει, σε σημείο που οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται πλέον να εργάζονται, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Έλον Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος και το αφεντικό της Tesla έκαναν τη δήλωση κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak στο Lancaster House στο Λονδίνο.
Θα έρθει μια στιγμή που δεν χρειάζεται πλέον να δουλεύουμε» , είπε ο Έλον Μασκ, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει πότε ακριβώς θα συμβεί αυτή η στιγμή. «Μπορείς να έχεις δουλειά αν θέλεις για προσωπική ικανοποίηση. Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε θέση να κάνει τα πάντα πρόσθεσε. Δεν ξέρω αν αυτό κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα ή άβολα», αστειεύτηκε ο Έλον Μασκ, γεγονός που έκανε το κοινό στην αίθουσα να γελάσει. Αν κάνεις μια ευχή σε ένα μαγικό τζίνι, σου δίνουν όποια ευχή θέλεις, χωρίς όρια. 
 
Δεν υπάρχουν τρία όρια ευχών, είναι και καλό και κακό. Μία από τις προκλήσεις του μέλλοντος θα είναι να βρει κανείς νόημα στη ζωή. Ο Έλον Μασκ έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τις απειλές που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη για την ανθρωπότητα, λέγοντας μάλιστα ότι θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη και από τα πυρηνικά όπλα. Αυτός ηταν ένας από τους πολλούς ηγέτες τεχνολογίας που ζήτησαν να σταματήσει η ανάπτυξη πιο προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης από το GPT-4 του OpenAI σε μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος.

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !