Σε ένα εσωτερικό σημείωμα που έλαβε η MacRumors , η Apple λέει ότι η ενημέρωση του watchOS για τη διόρθωση του σφάλματος διάρκειας ζωής της μπαταρίας στο Apple Watch θα είναι διαθέσιμη "σύντομα" , χωρίς να παρέχει ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας. Το σημείωμα δεν προσδιορίζει ποια είναι η προέλευση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι χρήστες.

Μαρτυρίες χρηστών που αναφέρουν το πρόβλημα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας υπάρχουν στο X (πρώην Twitter) , στο Reddit ακόμα και στα φόρουμ της Apple από την κυκλοφορία του watchOS 10.1 στα τέλη Οκτωβρίου . «Το watchOS 10.1 σκοτώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch μου. Από 100% έως 50% σε λιγότερο από 60 λεπτά. Αυτό το κάνει άχρηστο », λέει ένας χρήστης. «Το Apple Watch Ultra 1 μου διαρκεί συνήθως 2-3 ημέρες. Σήμερα, μετά το watchOS 10.1, διήρκεσε μόνο 12 ώρες και το ρολόι ήταν ζεστό στην αφή », λέει ένα άλλο άτομο.

Πρόσφατα μάθαμε ότι η Apple εργάζεται στο iOS 17.1.1 με μια κυκλοφορία σύντομα. Αυτό θα αφορά το iPhone και το iPad εδώ. Μπορούμε να φανταστούμε ότι η ενημέρωση θα συνοδεύεται από το watchOS 10.1.1 για χρήστες Apple Watch. Διαφορετικά, η Apple θα περιμένει την τελική έκδοση του watchOS 10.2, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε beta για προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές .