Η Apple προσφέρει μια νέα επιλογή σε Mac, οι οποίοι είναι πλέον σε θέση να ανιχνεύουν εάν υπάρχει υγρό στις θύρες USB-C. Αυτή η δυνατότητα προστέθηκε με το macOS Sonoma 14.1 .

Η τελευταία ενημέρωση για το macOS Sonoma διαθέτει μια νέα διαδικασία που ονομάζεται "liquiddetectiond" που μπορεί να αναγνωρίσει πότε το Mac έχει εκτεθεί σε υγρό, όπως σημειώνεται από το 9to5Mac . Η διαδικασία εκτελείται αυτόματα στο παρασκήνιο και μπορεί να σαρώσει κάθε θύρα USB-C.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι παρόμοια διαδικασία υπάρχει ήδη σε iPhone και iPad. Ο χρήστης λαμβάνει μια ειδοποίηση που του λέει ότι η φόρτιση του τηλεφώνου ή του tablet του δεν είναι προς το παρόν δυνατή ή ότι είναι απαραίτητο να στεγνώσει η συσκευή του για να συνεχίσει την κανονική χρήση.

Στο Mac, το macOS Sonoma δεν φαίνεται να ειδοποιεί απευθείας τον χρήστη, είτε με ειδοποίηση είτε με κάτι άλλο. Η διαδικασία συλλέγει πληροφορίες για ανάλυση, ώστε οι τεχνικοί της Apple να μπορούν να δουν τυχόν προβλήματα. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο η Apple να προσφέρει ένα σύστημα ειδοποίησης για τους χρήστες στο μέλλον με μια μελλοντική ενημέρωση του macOS Sonoma.

«Οι δείκτες υγρών επαφών (LCI) είναι ενσωματωμένοι στους σημερινούς φορητούς υπολογιστές Mac, καθώς και σε ορισμένα ενσύρματα και ασύρματα πληκτρολόγια της Apple. Επιτρέπουν τον προσδιορισμό του εάν αυτός ο εξοπλισμός έχει έρθει σε επαφή με υγρό », αναφέρει η Apple στον ιστότοπό της .

Εάν διαθέτετε Mac με macOS 14.1, μπορείτε να ανοίξετε το Active Monitor και να αναζητήσετε την ανίχνευση υγρών. Θα δείτε τη διαδικασία να λειτουργεί.