Ραντεβού τον Φεβρουάριο του 2024 για το Swift Student Challenge

Το Swift Student Challenge προκαλεί τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο έργο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Swift Playgrounds. Θα υπάρξουν 350 νικητές για την έκδοση του 2024 και η Apple θα προσφέρει επίσης μια κατηγορία με 50 νικητές που διακρίνονται για υποβολές που ξεχωρίζουν από το πλήθος.

Από τον Φεβρουάριο του 2024, οι μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις εβδομάδες για να υποβάλουν τα έργα τους στην Apple. Η εταιρεία αξιολογεί τις εφαρμογές με βάση τα τεχνικά επιτεύγματα, τη δημιουργικότητα των ιδεών και το περιεχόμενο των γραπτών απαντήσεων που εξηγούν το έργο. Οι μαθητές μπορούν να εγγραφούν στον ιστότοπο της Apple για να ενημερώνονται όταν ανοίγουν οι υποβολές.

Κάθε νικητής θα προσκληθεί στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο. Θα μπορούν να συναντήσουν τους άλλους νικητές, καθώς και την ομάδα της Apple. Θα δικαιούνται επίσης ένα δωρεάν έτος του προγράμματος προγραμματιστών της Apple. Αυτό συνήθως κοστίζει 99 $/έτος και παρέχει πρόσβαση σε iOS/macOS/watchOS/tvOS beta, δημοσίευση εφαρμογών στο App Store και πολλά άλλα.

Η Susan Prescott, αντιπρόεδρος της Apple για τις Παγκόσμιες Σχέσεις Προγραμματιστών και την Εκπαίδευση και το Εταιρικό Μάρκετινγκ, δήλωσε :

Στην Apple, πιστεύουμε ότι όλοι μπορούν να μάθουν να κωδικοποιούν και να δημιουργούν εφαρμογές και είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε και ανταμείβουμε τους επίδοξους φοιτητές προγραμματιστές κάθε χρόνο με το Swift Student Challenge. Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές είναι πρόθυμοι να μάθουν δεξιότητες κωδικοποίησης για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που τους ενδιαφέρουν - είτε πρόκειται για τη δημιουργία μιας εφαρμογής που θα βοηθά τους συμμαθητές να εντοπίσουν πόρους ψυχικής υγείας είτε υποστηρίζουν τις προσπάθειες βιωσιμότητας στην πανεπιστημιούπολη - και θέλουν να μάθουν πώς να το κάνουν. Η Apple κυκλοφορεί νέους πόρους κωδικοποίησης για μαθητές και εκπαιδευτικούς, συνεργάζεται με τους κοινοτικούς εταίρους της σε ειδικά προγράμματα Swift και ανακοινώνει εκ των προτέρων το πρόγραμμα Swift Student Challenge για το 2024. Ανυπομονούμε να δούμε τις εφαρμογές που θα υποβάλλουν οι μαθητές το επόμενο έτος.