Στις σημειώσεις της, η Apple αναφέρει ότι το watchOS 10.1.1 φέρνει σημαντικές επιδιορθώσεις ασφαλείας (οι οποίες δεν είναι ακόμη λεπτομερείς) και διορθώνει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση της αυτονομίας του Apple Watch για ορισμένους χρήστες.

Μαρτυρίες χρηστών που αναφέρουν το πρόβλημα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας έχουν εμφανιστεί στο X (πρώην Twitter) , στο Reddit ακόμη και στα φόρουμ της Apple από την κυκλοφορία του watchOS 10.1 στα τέλη Οκτωβρίου . «Το watchOS 10.1 σκοτώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch μου. Από 100% έως 50% σε λιγότερο από 60 λεπτά. Αυτό το κάνει άχρηστο », είπε ένας χρήστης. «Το Apple Watch Ultra 1 μου διαρκεί συνήθως 2-3 ημέρες. Σήμερα, μετά το watchOS 10.1, κράτησε μόνο 12 ώρες και το ρολόι ήταν ζεστό στην αφή », έγραψε ένα άλλο άτομο. Επομένως, η Apple διόρθωσε την κατάσταση με την ενημέρωση που είναι διαθέσιμη σήμερα, αν θέλουμε να πιστέψουμε τις σημειώσεις της.

Για ενημέρωση, ανοίξτε την εφαρμογή Apple Watch στο iPhone που είναι συνδεδεμένο στο ρολόι. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Ρολόι μου > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να κάνετε λήψη του watchOS 10.1.1 και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην εγκατάστασή του. Σημειώστε ότι το iPhone που είναι συνδεδεμένο στο ρολόι πρέπει να εκτελεί iOS 17.