App Store: Η Apple ανακοινώνει ότι θα τροποποιήσει ορισμένους κανόνες για να συμμορφωθεί με το Ευρωπαϊκό DMA

0


Από τον Μάιο, ο νόμος DMA (Digital Market Act) έχει τεθεί σε ισχύ στην Ευρώπη και η Apple φαίνεται να έχει κάνει απολογισμό των αλλαγών που θα είναι απαραίτητες προκειμένου οι υπηρεσίες της να συμμορφωθούν με τις νέες ευρωπαϊκές απαιτήσεις στον ψηφιακό τομέα. Αυτή η επίγνωση του Καλιφορνέζου είναι ιδιαίτερα ορατή στο Έντυπο 10-K (PDF) για το οικονομικό έτος 2023, ένα έγγραφο στο οποίο η Apple άλλαξε εντελώς τον τόνο της σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στο App Store . Η εταιρεία του Cupertino πιστεύει λοιπόν ότι οι «αναμενόμενες» εξελίξεις στην υπηρεσία κινδυνεύουν να επηρεάσουν τον τρόπο πληρωμής των προγραμματιστών εφαρμογών, αλλά και να τροποποιήσουν τη διανομή των εφαρμογών εκτός των ορίων του App Store ή ακόμη και να αλλάξουν τη διανομή των εφαρμογών εκτός των ορίων της εφαρμογής.

Όλα δείχνουν ότι η Apple προετοιμάζεται ήδη για μεγάλες ανατροπές και μάλιστα φτάνει στο σημείο να προβλέψει την άφιξη των καταστημάτων εφαρμογών που ανταγωνίζονται το App Store. Στην πραγματικότητα, το DMA σχεδιάστηκε πραγματικά για να αλλάξει την κατάσταση, ειδικά επειδή η Ευρώπη ήδη δεν διστάζει να απειλήσει με βαριά πρόστιμα σε περίπτωση επανειλημμένων παραβιάσεων των κανόνων του DMA. Επιπλέον, το DMA σχεδιάζει να απαγορεύσει οποιαδήποτε ενέργεια από μεγάλες ομάδες τεχνολογίας με στόχο την αποτροπή της εγκατάστασης καταστημάτων εφαρμογών τρίτων, μια οδηγία που φαίνεται να στοχεύει άμεσα το App Store. Επομένως, η Apple γνωρίζει ότι είναι θέμα χρόνου να της υπενθυμιστούν αυτές οι υποχρεώσεις: η «προθεσμία» για τη συμμόρφωση με όλους τους κανόνες DMA έχει οριστεί για τις 7 Μαρτίου 2024.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !