Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη είναι ολοένα και πιο σημαντική και η Apple σκοπεύει να συμμετάσχει σε αυτή την περιπέτεια. Ο Τιμ Κουκ, το αφεντικό της Apple, διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία επενδύει στον τομέα αυτό.

Ήταν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων που ο Tim Cook απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη:

Εάν κάνετε σμίκρυνση και δείτε τι κάναμε με την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική εκμάθηση και πώς τα χρησιμοποιήσαμε, αυτές είναι βασικές τεχνολογίες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε προϊόν που προσφέρουμε.

Όταν κυκλοφορήσαμε το iOS 17, περιλάμβανε λειτουργίες όπως Personal Voice και Live Voicemail. Το AI βρίσκεται στην καρδιά αυτών των χαρακτηριστικών. Μπορείτε να φτάσετε σε όλες τις λειτουργίες που σώζουν ζωές στο ρολόι και στο τηλέφωνο, όπως ανίχνευση πτώσης, ανίχνευση ατυχήματος και ΗΚΓ στο ρολόι. Αυτές οι λειτουργίες δεν θα ήταν δυνατές χωρίς AI. Δεν τα αναφέρουμε ως τέτοια, γιατί τα αναφέρουμε με βάση το όφελος για τον καταναλωτή, αλλά η θεμελιώδης τεχνολογία πίσω από αυτά είναι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση.

Όσον αφορά τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, προφανώς έχουμε εργασίες σε εξέλιξη. Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες γιατί στην πραγματικότητα δεν το κάνουμε αυτό, αλλά να είστε σίγουροι ότι επενδύουμε. Επενδύουμε αρκετά. Θα το κάνουμε με υπευθυνότητα. Με την πάροδο του χρόνου, θα δείτε προόδους σε προϊόντα όπου αυτές οι τεχνολογίες βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης.

Κάποιες φήμες έχουν ήδη κυκλοφορήσει σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στην Apple. Τα τελευταία νέα είναι ότι η εταιρεία θα προσφέρει αρκετές δυνατότητες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη το 2024 , ιδίως έτσι ώστε το Siri να γίνει έξυπνο με το iOS 18.