Ο Lucas Maestri, ο οικονομικός διευθυντής της Apple, έθεσε το θέμα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του κατασκευαστή  όπου και δήλωσε:

Έχουμε περιορισμούς σήμερα στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να φέρουμε το προϊόν στα χέρια κάθε πελάτη που το παρήγγειλε. Σχεδιάζουμε, από σήμερα, να εξισορροπήσουμε την προσφορά και τη ζήτηση μέχρι το τέλος του τριμήνου. Αυτό αντικατοπτρίζει η πρόβλεψη.

Μια ματιά στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple δείχνει ότι το iPhone 15 μπορεί να παραγγελθεί με γρήγορη παράδοση. Αλλά για το iPhone 15 Pro, πρέπει να περιμένετε λίγο περισσότερο.

Για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους 2023 (που αντιστοιχεί στο τρίτο τρίμηνο του ημερολογίου μας), η Apple ανακοίνωσε ότι είχε τζίρο 89,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (μείωση 0,72% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο), συμπεριλαμβανομένων 43,81 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το iPhone. Εδώ έχει άνοδο 2,77%.

Αλλά το iPhone 15s δεν έχει ληφθεί πραγματικά υπόψη. Πράγματι, τα νέα smartphone κυκλοφόρησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και το τρίμηνο τελείωσε αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα οικονομικά αποτελέσματα για να δούμε πώς πάει το iPhone 15. Αυτό το τρίμηνο θα είναι σημαντικό γνωρίζοντας ότι υπάρχουν και τα Χριστούγεννα.