Το Chrome θα αντιμετωπίσει τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων από τον Ιούνιο του 2024

0


Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, η Google ετοίμασε την ανάπτυξη του "Manifest V3", μιας νέας μορφής επέκτασης. Η λειτουργία ανεστάλη μετά από αντίδραση των χριστών. Πρέπει να πούμε ότι αυτή η ενημέρωση πιθανότατα θα έσπαγε τις πιο δημοφιλείς επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης. Μετά από μερικές αλλαγές, η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να το δοκιμάσει ξανά. Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog της εταιρείας , το Manifest V2 θα δει όντως το τέλος του να φτάνει τον Ιούνιο του 2024 στις εκδόσεις Beta, Dev και Canary του Chrome. Στη συνέχεια, οι επεκτάσεις V2 θα απενεργοποιηθούν και δεν θα είναι πλέον δυνατή η εγκατάστασή τους.

Η Google αφήνει τον εαυτό της τουλάχιστον ένα μήνα για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της νέας μορφής σε αυτές τις εκδόσεις του Chrome. Μετά από αυτό, οι αλλαγές θα φτάσουν στο τυπικό πρόγραμμα περιήγησης. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτό το νέο Manifest θα περιορίσει τις επεκτάσεις για να «προστατεύσει» το απόρρητό μας από τους προγραμματιστές επεκτάσεων. Σύμφωνα με το Electronic Frontier Foundation, αυτό είναι ψέμα , ακόμη και απειλή. Αυτή η νέα έκδοση δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση αυξημένη ασφάλεια. Επιπλέον, αυτό το V3 θα περιορίσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων θέτοντας αυθαίρετα όρια στο φιλτράρισμα των ιστοσελίδων επεκτάσεων. Επομένως, μόνο το uBlock Origin Lite θα πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένο και λειτουργικό.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !