Το iPhone SE 4, με την κωδική ονομασία Ghost και εσωτερικά αναγνωρισμένο ως D59, θα μοιάζει με το iPhone 14, ενώ θα έχει τροποποιημένο πλαίσιο σύμφωνα με πληροφορίες από το MacRumors .

Οι διαστάσεις του iPhone SE 4 ανακοινώνονται ότι είναι ίδιες με αυτές του iPhone 14. Το τελευταίο έχει διαστάσεις 146,7 x 71,5 x 7,80 mm με βάρος 172 γραμμάρια. Επομένως, το iPhone SE 4 θα έπαιρνε τις διαστάσεις, αλλά όχι το βάρος. Στην πραγματικότητα, θα ήταν ελαφρύτερο στα 166 γραμμάρια, ή 6 γραμμάρια λιγότερο. Αρκεί να πούμε ότι κανείς δεν θα πρέπει να μπορεί να αισθάνεται τη διαφορά όταν κρατά ένα iPhone 14 στο ένα χέρι και ένα iPhone SE 4 στο άλλο.

Αυτή η διαφορά βάρους μπορεί να εξηγηθεί ιδιαίτερα από το μπλοκ των καμερων στο πίσω μέρος. Το iPhone 14 περιλαμβάνει δύο αισθητήρες φωτογραφίας στο πίσω μέρος, όπου το iPhone SE 4 θα είχε μόνο έναν. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ένας αισθητήρας 48 megapixel, με προσαρμοσμένη πίσω πλάκα για να ληφθεί υπόψη η αλλαγή σχεδίασης.

Αυτό το iPhone SE 4 θα έχει σε κάθε περίπτωση μια αξιοσημείωτη αλλαγή σχεδιασμού. Το τρέχον μοντέλο βασίζεται στο iPhone 8, δηλαδή διαθέτει οθόνη LCD, πλαίσια γύρω από την οθόνη, κουμπί Home και Touch ID. Με το επόμενο μοντέλο θα είναι σαν το iPhone 14 με οθόνη που καταλαμβάνει όλη την επιφάνεια, την εγκοπή και το Face ID. Θα υπάρχει επίσης το κουμπί Action που βρίσκεται στο iPhone 15 Pro και μια θύρα USB-C.

Το νέο smartphone δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το 2025 .