Η Microsoft έχει απαγορεύσει προσωρινά το ChatGPT στους υπαλλήλους της για λόγους ασφαλείας

0


Η Microsoft απαγόρευσε προσωρινά στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν το ChatGPT και μάλιστα απέκλεισε την πρόσβαση στο chatbot, επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια και τα δεδομένα, όπως αναφέρει το CNBC.

Αυτή η απόφαση προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη αφού η εταιρεία του Redmond έχει επενδύσει σημαντικά στο OpenAI (το οποίο αναπτύσσει το ChatGPT) και επίσης ενσωματώνει το μοντέλο γλώσσας GPT-4 σε πολλές από τις λύσεις λογισμικού της. Υπενθυμίζουμε ότι η Microsoft έχει ήδη διαθέσει όχι λιγότερα από 3 δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη του ChatGPT, υποσχόμενη στη συνέχεια επιπλέον 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Το εσωτερικό σημείωμα που έστειλε η Microsoft στους υπαλλήλους της δεν ξεχνά να υπενθυμίζει τις ενσωματωμένες προστασίες του OpenAI, αλλά τονίζει ότι το ChatGPT είναι μια εξωτερική υπηρεσία τρίτου μέρους, καλώντας τους υπαλλήλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

 Μετά τη δημοσίευση των πληροφοριών από το CNBC, η Microsoft ανέστρεψε γρήγορα την απαγόρευση του ChatGPT και αποκατέστησε την πρόσβαση στο chatbot. Η Microsoft λέει τώρα ότι η απαγόρευση ήταν λάθος: «Δοκιμάζαμε συστήματα ελέγχου τελικού σημείου για LLM και τα ενεργοποιήσαμε κατά λάθος για όλους τους υπαλλήλους», λέει ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, πριν προσθέσει «Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ενθαρρύνουμε τους υπαλλήλους και τους πελάτες να χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως το Bing Chat Enterprise και το ChatGPT Enterprise, οι οποίες παρέχουν υψηλότερα επίπεδα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. »

  Παρά αυτή την ανάκαμψη, αυτό το περιστατικό υπογράμμισε την προσεκτική προσέγγιση που ακολουθούν ορισμένες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όσον αφορά την εσωτερική χρήση των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης… ακόμη και όταν αυτές οι AI αναπτύσσονται από συνεργαζόμενες εταιρείες!


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !