Οι φήμες δεν τελειώνουν ποτέ σχετικά με το iPhone 16 Pro. Μετά τις πρόσφατες εικόνες της πιθανώς αποκαλυφθείσας μπαταρίας του , η προσοχή στρέφεται τώρα στην κάμερά του. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του αναλυτή Ming Chi Kuo, το iPhone 16 Pro θα μπορούσε να εξοπλιστεί με φακό τετραπρισμού 120 mm που προσφέρει οπτικό ζουμ 5x. Αυτή η δυνατότητα, προς το παρόν αποκλειστική για το iPhone 15 Pro Max, θα μπορούσε να γίνει τυπικό χαρακτηριστικό για τα μοντέλα Pro το 2024.

Έρευνα με τη Largan, τον προμηθευτή αυτής της ενότητας στην Apple, δείχνει σημαντική αύξηση στις παραγγελίες για το επόμενο έτος. Ο Kuo προτείνει ότι η εισαγωγή αυτού του φακού σε άλλα μοντέλα θα μπορούσε να ενισχύσει τις πωλήσεις iPhone, με εκτιμώμενη αύξηση 110% το 2024, που αντιπροσωπεύει μια πώληση από 70 έως 80 εκατομμύρια μονάδες.

Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν την προηγούμενη ανάλυση του Kuo, υποδεικνύοντας ότι τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα μοιράζονται τον ίδιο φακό τετραπρισμού με το iPhone 15 Pro Max, χωρίς άλλες σημαντικές αλλαγές. Ο τετραπρισμός επιτρέπει μεταβλητό οπτικό ζουμ από 3x έως 5x. Ο Kuo σημειώνει επίσης αύξηση του κόστους για αυτό το εξάρτημα, λόγω των αυστηρότερων προτύπων ποιότητας της Apple, που θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος ανά μονάδα κατά 30%.

Αυτή η τεχνολογική εξέλιξη θα μπορούσε να ξεπεράσει τις προσδοκίες ζήτησης για το iPhone 16 Pro Max. Οι αποστολές iPhone με τον φακό tetraprism εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 110% το 2024, υπογραμμίζοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτό το χαρακτηριστικό.

Οι προμηθευτές φακών iPhone, συμπεριλαμβανομένων των Largan, Crystal-Optech και Lante Optics, αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά από αυτή την αύξηση της ζήτησης. Αυτές οι εταιρείες σχεδιάζουν να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά τουλάχιστον 50% το 2024, έχοντας ήδη αντιμετωπίσει αυξημένη ζήτηση το 2023.