Ο Gurman μας λέει :

Η [Apple] εξετάζει μια εσωτερική στρατηγική για τους αισθητήρες της φωτογραφίας. Η φωτογραφία έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πώλησης για τα iPhone και η τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο των μελλοντικών εξελίξεων στους τομείς της μικτής πραγματικότητας και της αυτόνομης οδήγησης.

Η σχεδίαση θα μπορούσε να ξεπεράσει το iPhone. Με την αυξανόμενη σημασία των καμερών σε τομείς όπως η μικτή πραγματικότητα και τα αυτόνομα οχήματα, η ανάπτυξη των δικών της αισθητήρων προσφέρει στην Apple την ευκαιρία να βελτιώσει την απόδοση και τη λειτουργικότητα των μελλοντικών μοντέλων Apple Vision Pro και ενδεχομένως του Apple Car (αν αυτό το αυτοκίνητο δει το φως της δημοσιότητας. ..).

Η εσωτερίκευση της διαδικασίας σχεδιασμού όχι μόνο επιτρέπει στην Apple να βελτιώσει τη λειτουργία ενός στοιχείου, αλλά και να σχεδιάσει καλύτερα τις μελλοντικές εξελίξεις και να ενσωματώσει σε βάθος υλικό και λογισμικό. Τούτου λεχθέντος, η Apple μερικές φορές αντιμετωπίζει δυσκολίες, όπως συμβαίνει με το δικό της μόντεμ 5G .

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε η Apple θα μπορούσε να ενσωματώσει τους δικούς της αισθητήρες φωτογραφίας στα iPhone. Ωστόσο, είναι λογικό να προβλεφθεί ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετά χρόνια, δεδομένης της πολυπλοκότητας των τεχνολογιών που εμπλέκονται και της δέσμευσης της Apple στην ποιότητα και την καινοτομία.

Αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με τις συνεχείς προσπάθειες της Apple για την ανάπτυξη βασικών στοιχείων, ιδίως με τα τσιπ Apple Silicon. Η ομάδα εργάζεται επίσης σε ένα νέο σύστημα μπαταρίας για τη βελτίωση της αυτονομίας της συσκευής και αναπτύσσει έναν αισθητήρα γλυκόζης αίματος για το Apple Watch .