Το iPhone 16 Pro βιώνει την πρώτη του διαρροή εξαρτημάτων σε εικόνες σήμερα, καθώς βρίσκουμε φωτογραφίες της νέας μπαταρίας του . Μπορούμε να δούμε διαφορετική μορφή και ελαφρώς μεγαλύτερη χωρητικότητα από αυτή του iPhone 15 Pro.

Νέα μπαταρία για το iPhone 16 Pro

Η διαρροή, που προέρχεται από τον χρήστη Kosutami , δείχνει αυτό που φέρεται να είναι πρωτότυπο της μπαταρίας του iPhone 16 Pro με χωρητικότητα 3.355 mAh. Συγκριτικά, αυτό του iPhone 15 Pro έχει χωρητικότητα 3.274 mAh. Επομένως, το κέρδος από τη μια γενιά στην άλλη είναι αρκετά μικρό, μόλις 2,4%. 

Το πιο ενδιαφέρον είναι η συνολική σχεδίαση με νέο σύνδεσμο και η αλλαγή από μπαταρία με μαύρο φύλλο αλουμινίου, όπως αυτή που χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα μοντέλα iPhone μέχρι τώρα, σε ένα παγωμένο μεταλλικό κέλυφος. Αυτή η αλλαγή βελτιώνει τη θερμική απόδοση της μπαταρίας, χωρίς καμία σημαντική επίδραση στο βάρος του εξαρτήματος. Το Apple Watch ήρθε με μπαταρίες με μαύρη θήκη, αλλά ξεκινώντας με το Apple Watch Series 7 των 40 mm, η Apple άρχισε να υιοθετεί μεταλλικές θήκες για να βελτιώσει τη θερμική απόδοση.

Η σημερινή διαρροή φαίνεται να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα , που δείχνουν ότι η Apple θέλει να προσφέρει ένα νέο θερμικό σύστημα για τη μείωση της υπερθέρμανσης με το iPhone 16. Εκτός από τη νέα μπαταρία, το iPhone 16 θα έχει ψύκτρα γραφενίου. Το γραφένιο έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα, υψηλότερη από τον χαλκό, που χρησιμοποιείται σήμερα στις ψύκτρες των iPhone.

Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξαν προβλήματα υπερθέρμανσης με τα iPhone 15 Pro και Pro Max . Η Apple, ωστόσο, κατάφερε να διορθώσει το πρόβλημα με την ενημέρωση iOS 17.0.3 .