Υπάρχουν πολλά βίντεο στο TikTok και πολλά από αυτά έχουν μουσική. Θα μπορούσατε να κάνετε μια ανακάλυψη ενώ παρακολουθείτε περιεχόμενο στο κοινωνικό δίκτυο, σε σημείο να σας αρέσει ένα μουσικό απόσπασμα. Από εδώ και στο εξής, είναι δυνατή η γρήγορη αποθήκευση της εν λόγω μουσικής, ώστε να μπορείτε να την ακούτε πλήρως στην υπηρεσία ροής μουσικής στην οποία έχετε εγγραφεί.

Όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο που περιέχει μουσική, θα δείτε ένα μήνυμα που λέει "Προσθήκη μουσικής" στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης. Πατώντας το μεταφέρεστε στη σελίδα του τραγουδιού. Εδώ εμφανίζεται το κουμπί "Προσθήκη στην εφαρμογή μουσικής". Μόλις το πατήσετε, το TikTok σας ζητά να επιλέξετε αν η προσθήκη θα γίνει σε επίπεδο Apple Music, Spotify ή Amazon Music. Η επιλεγμένη υπηρεσία απομνημονεύεται, δεν θα χρειαστεί να κάνετε την επιλογή τις ακόλουθες φορές. Αλλά είναι δυνατό να αλλάξετε την υπηρεσία χειροκίνητα περνώντας από τις ρυθμίσεις του TikTok.

Το TikTok εξηγεί ότι είναι δυνατή η προσθήκη μουσικής σε μια νέα λίστα αναπαραγωγής καθώς και σε μια υπάρχουσα λίστα αναπαραγωγής. Ο χρήστης έχει επιλογή.

Η καινοτομία είναι διαθέσιμη τώρα, αλλά πρώτα προορίζεται για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν διευκρινίζεται πότε θα είναι προσβάσιμο στη Ελλάδα και αλλού.