Το Tap to Pay φτάνει στη Γαλλία

Η υπηρεσία Tap to Pay στο iPhone είναι διαθέσιμη σε πλατφόρμες πληρωμών και προγραμματιστές εφαρμογών στη Γαλλία, οι οποίοι μπορούν να την ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους για iOS και να την προσφέρουν ως επιλογή αποδοχής πληρωμής στους επιχειρηματικούς πελάτες τους. Ο Όμιλος BPCE (Banques Populaires, Caisses d'Épargne και Payplug) και οι εταιρείες Adyen, myPOS, Revolut, SumUp, Viva Wallet και Worldline προσφέρουν τώρα το Tap to Pay στο iPhone στους Γάλλους επαγγελματίες πελάτες τους και σύντομα θα ενταχθούν και η BNP Paribas , Crédit Coopératif, MarketPay, Stancer και Stripe.

Από σήμερα, το Tap to Pay στο iPhone είναι διαθέσιμο σε όλα τα Apple Stores στη Γαλλία και αναπτύσσεται σε πολλά σημεία πώλησης, ιδίως σε εκείνα των επωνυμιών Christian Dior Couture, Dyson, Rituals και Sézane. Η L'Addition έχει ενσωματώσει το Tap to Pay στο iPhone στο σύστημα POS που χρησιμοποιείται από χιλιάδες εστιατόρια στη Γαλλία. Η Sephora θα αναπτύξει το Tap to Pay στο iPhone τις επόμενες εβδομάδες στα καταστήματά της στη Γαλλία.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε το Tap to Pay στο iPhone σε εμπόρους σε όλη τη Γαλλία, ώστε να έχουν έναν απλό, ασφαλή και εμπιστευτικό τρόπο να δέχονται ανέπαφες πληρωμές, ενώ επωφελούνται από τη δύναμη, την ασφάλεια και τη χρηστικότητα του iPhone», δήλωσε η Jennifer Bailey, αντιπρόεδρος πρόεδρος της Apple Pay. «Με περισσότερο από το 90% των τραπεζικών καρτών στη Γαλλία εξοπλισμένες με ανέπαφη τεχνολογία και την αυξανόμενη υιοθέτηση των ανέπαφων πληρωμών, οι έμποροι θα μπορούν να δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους με ένα απλό πάτημα στο iPhone τους» .

Έρχονται και άλλες υποστηρίξεις

Το Tap to Pay στο iPhone είναι συμβατό με ανέπαφες τραπεζικές κάρτες από μεγάλα δίκτυα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των American Express, Discover, Mastercard και Visa. Η Apple συνεργάζεται με πλατφόρμες πληρωμών για να επιτρέψει την υποστήριξη, τις επόμενες εβδομάδες, για το CB (Cartes Bancaires), το πιο χρησιμοποιούμενο σύστημα πληρωμών στη γαλλική αγορά.

Το σύστημα της Apple χρησιμοποιεί τεχνολογία NFC για τον ασφαλή έλεγχο ταυτότητας ανέπαφων πληρωμών και η λειτουργία υποστηρίζει επίσης την εισαγωγή PIN, η οποία περιλαμβάνει επιλογές προσβασιμότητας. Η Apple δράττεται της ευκαιρίας για να δηλώσει ότι το Apple Pay είναι αποδεκτό από περισσότερο από το 98% των Γάλλων διανομέων.

Το Tap to Pay απαιτεί να έχετε τουλάχιστον ένα iPhone XS και πάνω, είτε για τον έμπορο είτε για τον πελάτη, γνωρίζοντας ότι χρησιμοποιείται το τσιπ NFC.