Ήρθαν τα Χριστούγεννα και είναι μια ευκαιρία για κάποιους να μεταπωλήσουν τα δώρα τους στο Διαδίκτυο σε ιστότοπους όπως το eBay και το Rakuten. Αποδεικνύεται ότι αυτή η πρακτική αυξάνεται κάθε χρόνο και αυτό εξακολουθεί να ισχύει το 2023, σύμφωνα με στοιχεία από ιστότοπους πωλήσεων.

Τα AirPods Pro που ελήφθησαν τα Χριστούγεννα μεταπωλούνται

Η Rakuten είπε στο TF1 ότι σχεδόν 400.000 νέες διαφημίσεις δημοσιεύτηκαν στις 25 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στην πλατφόρμα της, που αντιπροσωπεύει αύξηση 5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Από την πλευρά του, το eBay έχει καταγράψει τρία με τέσσερα δώρα που μεταπωλούνται κάθε λεπτό από το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να καταγράψει περίπου 300.000 νέες καταχωρίσεις στο τέλος της ημέρας. Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, ο ιστότοπος εκτιμά ότι ο αριθμός τους μπορεί να ανέλθει στα 3 εκατομμύρια.

Τα πολιτιστικά αγαθά και τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας είναι οι πιο μεταπωλημένες κατηγορίες προϊόντων. Στο τεχνολογικό κομμάτι, τα δύο προϊόντα με τις περισσότερες μεταπωλήσεις είναι τα AirPods Pro δεύτερης γενιάς της Apple και το παιχνίδι Hogwarts Legacy: Hogwarts Legacy στο Nintendo Switch.