Ενώ η Apple ετοιμάζει επί του παρόντος το εσωτερικό της μόντεμ για το 5G, ο όμιλος ενδιαφέρεται επίσης για το 6G για τα μελλοντικά της iPhone. Η ομάδα αναζητά εξειδικευμένα άτομα για το επόμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Υποστήριξη 6G σε προετοιμασία στην Apple

Μια πρόσφατη αγγελία εργασίας από την Apple αναφέρει :

Ως αρχιτέκτονας κυψελών πλατφόρμας, θα ηγηθείτε και θα συντονίσετε το σχεδιασμό και τη μοντελοποίηση μιας αρχιτεκτονικής αναφοράς 6G. Θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα κατάλληλο σύνολο πρωτότυπων εφαρμογών και μοντέλων αρχιτεκτονικής αναφοράς για να είναι δυνατή η αξιολόγηση υποψήφιων τεχνολογιών και περιπτώσεων χρήσης. Σε αυτόν τον ρόλο, θα σχεδιάζετε, θα καθοδηγείτε και θα συμμετέχετε ενεργά σε αυτές τις δραστηριότητες μοντελοποίησης και πρωτοτύπων. Θα συνεργαστείτε εγκάρσια με τις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης για να προτείνετε, να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε προσομοιώσεις και πειράματα για την αξιολόγηση υποψηφίων για τεχνολογία 6G!

Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά χρόνια πριν ανακαλύψουμε το 6G, είτε για την Apple με τα iPhone της είτε και για τα smartphone Android. Πράγματι, η νέα τεχνολογία δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμη πριν από το 2030.

Προς το παρόν, η Apple θέλει να αναπτύξει το δικό της τσιπ 5G προκειμένου να μην χρησιμοποιεί πλέον μόντεμ της Qualcomm . Αλλά η ανάπτυξη είναι περίπλοκη , τόσο πολύ που η ημερομηνία κυκλοφορίας απλώς μετατίθεται πίσω. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, το νωρίτερο θα είναι το τέλος του 2025 . Αλλά θα πρέπει να στοιχηματίσουμε για μέσα στο 2026.