Λίγες ώρες πριν το τέλος των πωλήσεων των Apple Watch

Η Apple έκανε έκκληση στις 30 Οκτωβρίου για να αποτρέψει την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης εισαγωγής, ενώ μια άλλη προσφυγή βρισκόταν σε εξέλιξη. Όμως το ITC απέρριψε σήμερα αυτό το αίτημα. Η Επιτροπή διέταξε την Apple να σταματήσει την εισαγωγή του αισθητήρα οξυγόνου αίματος του Apple Watch που παραβιάζει διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ανήκουν στην εταιρεία ιατρικών συσκευών Masimo.

Η 21η Δεκεμβρίου αντιπροσωπεύει την τελευταία ημέρα που η Apple μπορεί να πουλήσει το Apple Watch Series 9 και το Apple Watch Ultra 2 στην ηλεκτρονική της τοποθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα σταματήσει μετά τις 24 Δεκεμβρίου στα φυσικά Apple Stores. Άλλοι μεταπωλητές μπορούν να συνεχίσουν να πωλούν τα ρολόγια με το τρέχον απόθεμα. Αλλά μόλις εξαντληθεί το απόθεμα, δεν θα μπορούν πλέον να παραγγείλουν αντίγραφα από την Apple.

Αν και η προσπάθεια της Apple να αποτρέψει την απαγόρευση απέτυχε, εξακολουθεί να έχει την ευκαιρία να ανατρέψει την απόφαση εάν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ασκήσει βέτο. Ωστόσο, το προεδρικό βέτο είναι σπάνιο σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Από την πλευρά του, το αφεντικό της Masimo είπε ότι ήταν έτοιμο να βρει μια φιλική συμφωνία με την Apple. Παράλληλα, ζητά από τον κατασκευαστή iPhone να απολογηθεί για τις παραβιάσεις πατέντας.