Λιγότερα προγράμματα στο Apple TV+ το 2023

Από τα 50 προγράμματα που μετράει το 9to5Mac , υπάρχουν 38 νέες σειρές (όσες επιστρέφουν με νέα σεζόν δεν λαμβάνονται υπόψη). Τα άλλα 12 είναι ταινίες, ντοκιμαντέρ και άλλα σινγκλ. Στην πραγματικότητα, η διαθεσιμότητα 50 νέων προγραμμάτων σημαίνει ότι κατά μέσο όρο υπάρχει σχεδόν ένα νέο χαρακτηριστικό κάθε εβδομάδα.

Γιατί αυτή η πτώση 10%; Ένας από τους λόγους δεν είναι άλλος από την απεργία συγγραφέων και ηθοποιών στο Χόλιγουντ . Είχε αξιοσημείωτο αντίκτυπο στη βιομηχανία, σε σημείο που ορισμένες ταινίες και σειρές που ήταν ήδη έτοιμες αναβλήθηκαν για το 2024. Στην πραγματικότητα, τα στούντιο δεν μπορούσαν να κάνουν προεπισκοπήσεις και συνεντεύξεις. Τα γυρίσματα ορισμένων προγραμμάτων ξεκίνησαν επίσης, αλλά και πάλι θα πρέπει να περιμένουμε αρκετούς μήνες πριν τα ανακαλύψουμε.

Το πραγματικό ερώτημα τώρα είναι εάν το Apple TV+ μπορεί να προσελκύσει πολλούς συνδρομητές με τα χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι η Apple είναι εντελώς σιωπηλή για το θέμα, τουλάχιστον δημόσια. Και η πρόσφατη αύξηση της τιμής θα μπορούσε να είναι αρνητική για μερικούς ανθρώπους, ειδικά αν τη συγκρίνουν με την ποσότητα περιεχομένου στο Netflix, το Amazon Prime Video και το Disney+. Αλλά το Apple TV+ έχει ένα διαφορετικό όραμα: την ποιότητα έναντι της ποσότητας. Μένει να δούμε αν αυτή η φιλοσοφία αποδίδει καλά.