Τέλος πώλησης για Apple Watch Series 9 και Ultra 2

Αναλυτικά, η Apple αποσύρει σήμερα από την πώληση τα Apple Watch Series 9 και Ultra 2 από το αμερικανικό ηλεκτρονικό της κατάστημα. Ωστόσο, η αγορά παραμένει δυνατή στα φυσικά αμερικανικά Apple Stores μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου. Αλλά μετά από αυτήν την ημερομηνία, δεν θα είναι πλέον δυνατό να απευθυνθείτε στην Apple για να αποκτήσετε τα πιο πρόσφατα ρολόγια. Οι τοπικοί μεταπωλητές (Best Buy, Target, κ.λπ.) θα μπορούν να συνεχίσουν να πωλούν όσο έχουν απόθεμα. Ωστόσο, δεν θα μπορούν να ζητήσουν νέα αντίγραφα από την Apple μόλις εξαφανιστεί το υπάρχον απόθεμα.

Η Apple θα μπορούσε να αποκαταστήσει τις πωλήσεις εάν ο Λευκός Οίκος ασκήσει βέτο στην απαγόρευση των εισαγωγών. Έχει περιθώριο μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου για να εξετάσει την εντολή και να αποφασίσει αν θα παρέμβει ή όχι. Εάν ο Λευκός Οίκος δεν ασκήσει βέτο στην απαγόρευση εισαγωγής, η Apple δεν θα μπορεί να πουλά τα Apple Watch μέχρι να καταργήσει την τεχνολογία που παραβιάζει τις πατέντες της Masimo.

Από τις 26 Δεκεμβρίου, η Apple θα μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης απαγόρευσης εισαγωγών. Ωστόσο, ο όμιλος θα πρέπει ακόμα να περιμένει για να μάθει εάν μπορεί ή όχι να αποκαταστήσει τις πωλήσεις.

Λέγεται ότι η Apple ετοιμάζει μια ενημερωμένη έκδοση του κώδικα λογισμικού ώστε η παραβίαση της πατέντας να μην είναι πλέον σχετική και έτσι να παρακάμψει το μπλοκάρισμα. Αλλά ο Masimo έχει ήδη πει ότι οι πατέντες αφορούν υλικό, όχι λογισμικό. Ως εκ τούτου, η ομάδα πιστεύει ότι η Apple δεν θα μπορέσει να επιλύσει την κατάσταση.

Τώρα το μόνο μοντέλο που μπορεί να πουλήσει η Apple είναι το Apple Watch SE. Όσον αφορά τις επισκευές, η Apple δεν μπορεί πλέον να τις πραγματοποιήσει σε ρολόγια εκτός εγγύησης .