Λιγότερα παιχνίδια στο Apple Arcade

Από μόνο του, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια συνδρομητική υπηρεσία χάνει περιεχόμενο. Στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, για παράδειγμα, το Xbox Game Pass χάνει (και προσθέτει) παιχνίδια κάθε μήνα. Αν μιλάμε για υπηρεσίες όπως το Netflix, υπάρχουν και πάλι μηνιαίες προσθήκες και αναλήψεις. Αλλά το πρόβλημα με την Apple αφορά την εξάσκηση και την επικοινωνία.

Οι συνδρομητές του Apple Arcade δεν ειδοποιούνται πότε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι θα αποχωρήσει από τον κατάλογο. Επιπλέον, οι παίκτες ανακαλύπτουν ότι το παιχνίδι έχει εξαφανιστεί όταν προσπαθούν να ξεκινήσουν ένα παιχνίδι. Εμφανίζεται ένα μήνυμα που τους λέει ότι ο τίτλος απλά δεν είναι πλέον διαθέσιμος και επομένως δεν μπορεί πλέον να αναπαραχθεί.

Υπάρχει επίσης η περίπτωση που υπήρχαν παιχνίδια στο Apple Arcade, εξαφανίστηκαν και μετά δεν επέστρεψαν ποτέ στο App Store ή σε άλλη πλατφόρμα. Από τα 64 παιχνίδια που αφαιρέθηκαν, μόνο οκτώ προσγειώθηκαν στο App Store, επιτρέποντας στους παίκτες να κάνουν μια αγορά και έτσι να συνεχίσουν την εμπειρία.

Τέλος, το τελευταίο σημείο αφορά την ποιότητα των αγώνων. Το Apple Arcade αρχικά κόστιζε 4,99€/μήνα. Η τιμή έχει αυξηθεί στα 6,99 €/μήνα από τον Οκτώβριο . Το πρόβλημα είναι ότι η τιμή αυξάνεται, αλλά η ποιότητα των παιχνιδιών δεν συμβαδίζει με αυτό. Η πλατφόρμα προσφέρει ως επί το πλείστον αρκετά απλά παιχνίδια για κινητά, όπου τα παιχνίδια διάρκειας λίγων λεπτών είναι αρκετά. Απέναντι, το Xbox Game Pass ξεκινά από 9,99 €/μήνα και προσφέρει πολλά ποιοτικά παιχνίδια.