Καλύτερες οθόνες για το Apple Vision Pro 2

Με το Vision Pro 2, η Apple θα μεταβεί σε οθόνες OLEDOS RGB το 2027. Αυτό θα αντιπροσώπευε μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με την οθόνη WOLED με φίλτρο χρώματος που χρησιμοποιήθηκε με το πρώτο μοντέλο.

Η τεχνολογία OLEDOS RGB παράγει φως και χρώμα απευθείας από κοντινά υποπίξελ RGB σε ένα μόνο στρώμα, εξαλείφοντας την ανάγκη για έγχρωμο φίλτρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά υψηλότερη φωτεινότητα από τις έγχρωμες οθόνες WOLED και τις οθόνες OLEDOS, οι οποίες βασίζονται στο φιλτράρισμα του λευκού φωτός μέσω ενός στρώματος χρώματος RGB. Αυτή η τεχνολογία είναι επίσης σημαντικά λιγότερο ενεργοβόρα από την τεχνολογία WOLED και το χρωματικό φίλτρο.

Μέχρι σήμερα, μόνο η Samsung είναι σε θέση να παρέχει επαρκείς οθόνες OLEDOS RGB. Αυτό ακολουθεί την απόκτηση του eMagin πριν από λίγους μήνες. Η Samsung θα μπορούσε λοιπόν κάλλιστα να αντικαταστήσει τη Sony που φροντίζει τις οθόνες του πρώτου Vision Pro του ονόματος.

Φαίνεται ότι το παράθυρο κυκλοφορίας για το Apple Vision Pro 2 είναι το 2027. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo το είχε ήδη αναφέρει και τώρα το Omdia κάνει το ίδιο σήμερα. Φημολογείται επίσης ότι η Apple θα πρέπει να κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο μοντέλο το 2025.