Ρολόγια Apple χωρίς λειτουργία οξυγόνου στο αίμα

Μόλις χθες, το Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών για το Federal Circuit απέρριψε το αίτημα της Apple να διατηρήσει την απαγόρευση πωλήσεων εν αναμονή της προσφυγής της κατά της απόφασης του ITC. United States International Trade) ότι τα ρολόγια της παραβιάζουν δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατείχε η Masimo.

Για να ξεπεράσει το πρόβλημα, η Apple πουλά τροποποιημένες εκδόσεις. Ο κατασκευαστής αναφέρει στο 9to5Mac :

Η προσφυγή της Apple βρίσκεται σε εξέλιξη και πιστεύουμε ότι το Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ομοσπονδιακή Περιφέρεια θα πρέπει να ακυρώσει την απόφαση της USITC. Διαφωνούμε κάθετα με την απόφαση της USITC και τις εντολές που προκύπτουν.

Εν αναμονή της προσφυγής, η Apple λαμβάνει μέτρα για να συμμορφωθεί με την απόφαση, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι πελάτες έχουν πρόσβαση στο Apple Watch με περιορισμένη διακοπή. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν την εισαγωγή μιας έκδοσης του Apple Watch Series 9 και του Apple Watch Ultra 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς τη λειτουργία οξυγόνου στο αίμα. Δεν υπάρχει καμία επίδραση στα ρολόγια Apple που έχουν αγοραστεί προηγουμένως και περιλαμβάνουν τη λειτουργία οξυγόνου στο αίμα.

Το Apple Watch Series 9 και το Apple Watch Ultra 2 χωρίς τη λειτουργία οξυγόνου αίματος θα είναι διαθέσιμα στο apple.com από τις 3 μ.μ. PT στις 18 Ιανουαρίου και στα Apple Stores από τις 18 Ιανουαρίου.

Δεν αλλάζει τίποτα για τα ρολόγια που έχουν ήδη πωληθεί. Από την άλλη, όσοι αγοράσουν ένα από σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούν να μετρήσουν τον ρυθμό οξυγόνωσης του αίματος. «Η εφαρμογή Blood Oxygen δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε την εφαρμογή Health στο iPhone σας” θα είναι το μήνυμα που εμφανίζεται στο ρολόι. Η εφαρμογή Health στο iPhone θα συνδέσει σε ένα φύλλο στον ιστότοπο της Apple για να εξηγήσει την κατάσταση.

Όπως συμβαίνει από την αρχή αυτής της υπόθεσης: τίποτα δεν αλλάζει στον υπόλοιπο κόσμο, η τροποποίηση αφορά μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες.