Αρκετές νέες δυνατότητες με το iOS 18

«Μου λένε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θεωρείται εντός της εταιρείας ως μια από τις πιο σημαντικές ενημερώσεις του iOS – αν όχι η πιο σημαντική – στην ιστορία της εταιρείας» , λέει ο Gurman. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο πριν μάθουμε περισσότερα. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος διευκρινίζει ότι σύντομα θα μοιραστεί λεπτομέρειες για την ενημέρωση.

Κάποιες πληροφορίες έχουν ήδη διαρρεύσει. Ήδη, υπάρχουν πληροφορίες που αποκαλύπτονται επίσημα από την Apple: Υποστήριξη RCS στο iPhone . Το RCS είναι ο διάδοχος του SMS και προσφέρει μια λίγο πολύ παρόμοια εμπειρία με το iMessage με χρήστες Android. Αυτό περιλαμβάνει αποδείξεις παράδοσης, κρυπτογράφηση συνομιλιών (τουλάχιστον στην Google), αποστολή εικόνων και βίντεο καλής ποιότητας, καλύτερη διαχείριση ομαδικών συνομιλιών, δυνατότητα συνομιλίας μέσω σύνδεσης Wi-Fi και άλλα .

Η Apple έχει ήδη πει ότι η υποστήριξη RCS στο iPhone θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του 2024. Επομένως, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα είναι με iOS 18, δεδομένου ότι η τελική έκδοση της ενημέρωσης θα φτάσει τον Σεπτέμβριο.

Από την άλλη πλευρά, οι φήμες δίνουν μεγάλη έμφαση στην εφαρμογή ενός πιο έξυπνου Siri, με τη βοήθεια της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης . Ως εκ τούτου, οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να κάνουν σύνθετες ερωτήσεις και να λαμβάνουν απαντήσεις. Δεν αποτελεί έκπληξη, θα πρέπει να περιμένετε ενσωμάτωση με πολλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Μηνυμάτων, της Apple Music και άλλων.

Το ευρύ κοινό γνωρίζει ήδη τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, ιδίως με το ChatGPT. Τώρα θα δούμε τι θα προσφέρει η Apple και ειδικά αν το νέο Siri θα είναι στο ύψος του έργου.