Η "Σύνδεση με την Apple" γίνεται προαιρετική

Μέχρι τώρα, η Apple επέτρεπε στις εφαρμογές να προσφέρουν διαφορετικούς τύπους σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων λύσεων από την Google, το Facebook, το Twitter και άλλες. Αλλά οι προγραμματιστές είχαν μια οδηγία : εάν πρόσφεραν ένα σύστημα σύνδεσης τρίτου μέρους, έπρεπε επίσης να προσφέρουν "Σύνδεση με την Apple". 

Η Apple έχει αλλάξει τις οδηγίες της για το App Store, δηλώνοντας :

Σύμφωνα με την αποστολή της να προστατεύει το απόρρητο των χρηστών, η Apple ενημερώνει τις οδηγίες αναθεώρησης του App Store για τη χρήση του Sign in with Apple. Η σύνδεση με την Apple επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται εύκολα σε εφαρμογές και ιστότοπους χρησιμοποιώντας το Apple ID τους και σχεδιάστηκε από την αρχή έχοντας κατά νου το απόρρητο και την ασφάλεια. Από σήμερα, οι προγραμματιστές που προσφέρουν υπηρεσίες σύνδεσης τρίτου μέρους ή κοινωνικής δικτύωσης στην εφαρμογή τους θα έχουν την επιλογή να προσφέρουν Είσοδος με την Apple ή θα μπορούν πλέον να προσφέρουν μια αντίστοιχη υπηρεσία σύνδεσης που επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το σύστημα της Apple έκανε το ντεμπούτο του με το iOS 13. Το πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρει κάποια ανωνυμοποίηση με μια διεύθυνση email που δημιουργήθηκε ειδικά για την υπηρεσία στην οποία συνδέεστε. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε εάν θα κοινοποιήσετε ή όχι ορισμένες προσωπικές πληροφορίες με την υπηρεσία.

Παρεμπιπτόντως, γιατί η υποχρέωση δεν είναι πλέον σχετική; Η Apple δεν το λέει ασπρόμαυρο, αλλά δεν είναι αδύνατο να συνδέεται με το DMA για την Ευρώπη. Αυτή η εβδομάδα ήταν απασχολημένη με ανακοινώσεις σχετικά με αυτό το θέμα με τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών , την απόδοση των μηχανών διαφορετικών από το WebKit , το άνοιγμα του τσιπ NFC και πολλά άλλα.